palpal

Нешић и ДНС поново у старом јату и коалицији са Додиком у Прњавору

Управо онако како сам упорно упозоравао на тројанске коње, најавио и предвидио, наставља се тјесна сарадња СНСД-а и ДНС-а, Милорада Додика и Ненада Нешића, што потврђују и дешавања у Прњавору. СНСД ће поново формирати скупштинску већину у Прњавору захваљујући тројици одборника Демократског народног савеза, који се тихо враћају у старо јато. Један одборник ДНС-а је већ преломио, а друга два формално би требало то да ураде вечерас на сједници Општинског одбора, гдје ће партијским колегама саопштити детаље „преговора“ са начелником и СНСД-ом и шта ће ко добити од плијена.

Ових дана требало би да се одржи сједница Скупштине општине Прњавор на којој ће доћи до смјене скупштинског руководства и предсједника Скупштине општине Мирка Буквића, кадра НДП-а, и именовање нових из функционера осовине СНСД-ДНС! Свима је јасно да до преласка ДНС-а у коалицију са СНСД-ом у Прњавору да локални одборници нису добили сагласност и зелено свјетло од Ненада Нешића.

 

Треба нагласити да су три одборника добила функције од СДС-а како би се формирала већина, док СДС није именовао ниједног директора неког јавног предузећа и установе. Прњавор је још један показатељ неискрености Нешића, ДНС-а и њиховог тобоже опозиционог дјеловања. Прњавор није једини, на сличан начин одборници ДНС-а су забили нож у леђа СДС-у и опозицији у Чајничу, Гацку, Берковићима, Љубињу и другим мјестима широм Српске.

Не вјеруј Нешићу и Данајцима ни када ти дарове носе!

 

Небојша Вукановић