palpal

Nepotrebna paraliza grada

Luka na Glavnoj ulici.jpg

Nepotrebna paraliza grada

Radovi na rekonstrukciji glavne ulice Kralja Petra prvog oslobodioca u Trebinju su dobra stvar, i prvi normalan projekat koji je započela nova vlast. Grad koji želi da postane važna turistička destoinacija svakako mora urediti širi centar grada, i radovi na popravci puta u glavnoj ulici trebali su biti urađeni mnogo ranije. Dobro je što se uz asfalt sanira i sva infrastruktura, kako se put po našem lošem starom običaju ne bi sjekao samo par mjeseci nakon rekonstrukcije kako bi se naknadno postavio neki kabal ili cijev.

Čudno je da su radovi počeli baš u nedelju, jer to nije u našoj tradiciji, i što je nepotrebno paralisan čitav grad jer je potpuno presječena glavna saobraćajna arterija koja povezuje gradska naselja. Zbog toga je nastao saobraćajni kolaps, stvaranje čepova i zagušenje sabraćaja uskim ulicama kroz Hrupjela i Bregove. Da je umjesto do Vatrogasnog doma, ulica zatvorena samo dvadesetak metara ranije na raskrsnice kod Dječijeg dispanzera, bila bi potpuno drugačija situacija. Saobraćajni bajpas kroz novo naselje „Luč“ povezao bi sa centrom grada naselja Carine, Zasad, Mostaći i dio Hrupjela, Gorica je ostala povezana preko kamenog mosta, i u gradu se gotovo ne bi ni osjetilila velika gužva i kolaps. Da paradoks bude veći, sa početkom radova najavljeno je rušenje Vatrogasnog doma, i za očekivati je da teške mašine i kamioni oštete novi asfalt i podlogu na raskrsnici kod bivše kasarne. Zbog toga smatram da je bilo suvišno mijenjati podlogu i asfalt ispod Dječijeg dispanzera dok se ne sruši Vatrogasni dom i počne gradnja „Palata pravde“.

Radovi oslikavaju nedostatak uređenog sistema i anarhiju koja vlada u gradskoj administraciji jer je sanacija prvobitno bila planirana do zgrade Radio Trebinja, a umjesto parkinga i jednosmjerne ulice uveden je saobraćaj u dva smjera ulicom do Gradskog parka. Poslije samo par dana plan je promijenjen, pa je zatvoren saobraćaj sve do raskrsnice kod bivše kasarne.

Uprkos velikoj podršci njegovih lokalnih dvorskih portala, koji svakodnevnim spinovima, besmislenim vijestima i najavama pokušavaju stvoriti lažnu sliku da gradonačelnik Laki Lučijano Petrović tobože nešto mijenja i radi, svima je postalo jasno da Trebinje tone u sve dublje blato. Zbog toga je Laki svjesno paralisao grad kako bi skrenuo pažnju građana i stvorio sliku kako se nešto pokreće i gradi. Prisilno angažovanje savremenih „udarnika“ i partijskih aktivista da asistriraju izvođačima radova, i dolazak Nenada Nešića, samo je dodatni dekor u projektu medijskog manipulisanja.

Da puno kaskamo za razvijenim svijetom može se vidjeti na primjeru velikog Međunarodnog aerodroma u Frankfurtu. Imao sam priliku da vidim kako su Nijemci uspjeli da rekonstruišu glavnu i sporedne piste najprometnijeg evropskog aerodroma bez obustave saobraćaja. Za svega 9 sati, od 21 do 6 sati ujutro, uigrane ekipe su skidale po 20 dužinskih metara asfalta i podloge, postavile novi, i do jutra bi se završilo obilježavanje rekonstruisane piste na koju su normalno sletali avioni.

Dakle, u normalnom i razvijenom svijetu rekonstrukcije ulice za 2 nedelje nije epohalan poduhvat, kako to žele da predstave lokalne vlasti u Trebinju.

Nebojša Vukanović