palpal

Ненадове бесане ноћи, хоће ли се Браниславу придружили рођак Вицо Зељковић?

Није лако ових дана бити Ненад Стевандић. Друг Бранислав Зељковић на челу Института за јавно здравство Републике Српске, једнако као и за вријеме док је био помоћника директора Фонда здравственог осигурања Републике Српске, није био ништа друго од носача лаписа и печата у име и за рачун честитог доктора Стевандића. Све договоре са приватним дворским фирмама, све детаље и цијене набавки, договорио је управо први ујединитељ Српске др Стевандић, а Зељковић, као и ухапшени директори приватних фирми, само су потписивали и печатили уговоре и добијали ситниш, док је „кајмак“ купио добри доктор Стевандић.

Управо та чињеница разлог је нервозе и хистеричних Стевандићевих наступа, тродневна тешка битка да ухапшени буду пуштени да се бране са слободе. Сад му је и Посебно одјељење Републичког тужилаштва РС напрасно постало антисрпско и бакировско па га треба укинути, а једини мотив је његов страх и паника.

Стевандић се грчевито борио да буду на слободи, па да их покуша још једном „окупати“ јер их је управо он убијеђивао да буду опуштени и имају слободну руку, да им ништа неће бити и да слободно све потписују јер ће он то „покрити“. Управо због тога наредних тридесетак ноћи су бесане за Ненада Стевандића.

Похапшена четворка има прилично једноставан избор: или ћутати и годинама робијати за Стевандића, јер су докази велике пљачке државе необориви, или тужиоцима испричати шта се стварно дешавало и поштедити себе вишегодишње робије, а своје породице срамоте.

Није Стевандић једини који дрхти, јер се дрхтај умјесто сна осјети се све до Бакинаца. Ово је само мањи дио истраживаних „корона“ набавки, а већи дио је одрађен преко Цивилне заштите Републике Српске и Министарства просвјете Републике Српске, које такође воде разјединитеља, Стевандићеви кадрови, а који су такође били само даљински у његовим рукама, као и похапшена четворка.

Истраге које води Тужилаштво БиХ тичу се набавки респиратора и заштитне опреме, а фирме добављачи блиско су повезане и са првим сестрићем и фудбалским стручњаком Српске, Вицом Зељковићем.

Тужилаштво БиХ завршило је према мојим сазнањима истрагу и предмет у коме је Вицо један од главних актера договорених јавних набавки, о чему ускоро пишем више детаља. Отуда и Додиков страх и напад на полицију и тужилаштво због акције и хапшења.

Судећи по дотјераном изгледу, тену и њежном „бејби фејс“ стиче се утисак да друг Бранислав Зељковић никада није покисао нити легао да спава без ноћне креме и помаде, па остаје да се види како ће поднијети затворске дане, да ли ће добро размислити и пропјевати, јер би 30 дана могли лако да се претвори у 3 и више година. Видјећемо шта нам носи наредних тридесет дана и ноћи, да ли ћемо и Ненаду Стевандићу ускоро пожељети лаку ноћ!?

 

Небојша Вукановић