palpal

Nemoć mučkog provokatora

Čitajući  objave ushićenog gen-seka Partije kako se hvali i ponosi svojim podmuklim aktivnostima, sjetio sam se Zdravka Mamića koji je u svojim neobičnim javnim nastupima novinare i kritičare nazivao mučkim provokatorima. Nevjerovatno je koliko je Bijednik frustriran, nemoćan i jadan, uprkos milionima i silnim funkcijama, te kako ima ludačku potrebu da svoju nemoć javno pokazuje. Ako sam „Gubitnik“ zašto sam mu opsesija o kojoj stalno piše i govori, i zašto kao mačka grebe oko mene i troši ogromne resurse ne bi li našao nekog ko bi me napustio?

Samo par minuta nakon što su dvorski portali sinhronizovano objavili vijest kako je Jovan Milinić imenovan za predsjednika Gradskog odbora  DEMOS-a u Trebinju, gen-sek se oglasio kako bi napisao kako „Gubitnik“, tobože ostaje sam jer ljudi spoznaju kakav sam. Bijednik se mjesecima bezuspješno trudi da nađe nekog sa Liste za pravdu i red ko bi zbog nekog ličnog interesa mogao da nas napusti, kako bi političkom korupcijom spinovao javnost i pričao o rasulu, ali nije mogao naći nikog.

Sada već davne 2014. godine, na parlamentarnim Opštim izborima, Jovan Milinić nije učestvovao u kampanji Liste za pravdu i red, jer se nije slagao sa mojim konceptom nestranačke Liste, niti je nekada bio kandidat na našoj Listi. Njegova sestra je bila kandidat na Listi socijalista na posljednjim lokalnim izborima prije pola godine, logično da je nju podržavao i za nju glasao, pa ne znam zbog čega Nesretnik i Bijednik sada likuje i tvrdi „da ostajem sam“? Tačno je da se Jovan i ja poznajemo od 2012. godine, kada se priključio mojoj kampanji za gradonačelnika svojom voljom, bez bilo kakvog obećanja, dila ili pritiska, i slobodno može politički da radi šta hoće jer mi nismo SEKTA koja ljude ucjenjuje i drži u zatočeništvu kao roblje. Mi smo grupa slobodnih ljudi, okupljena oko ideje i ideala da skinemo lance, zavedemo pravdu i red, i znaj da su pouzdani i časni ljudi, na koje se u svakom trenutku možeš osloniti i niz konopac spustiti u jamu, neprocjenjivo bogatstvo. Upravo takvi su mi saradnici, pažljivo sam ih birao, stavio na Listu, te imao kao posmatrače i članove Biračkih odbora i na njih sam ponosan jer su iskreni i pouzdani saradnici neprocjenjivo blago!

Tek kad izgubiš vlast Bijedniče, kad ti najbliži zabiju nož u leđa kako bi spasili svoju glavu, shvatićeš šta znači pouzdan čovjek, koliko su pare i funkcije prolazne i nebitne jer ti ne mogu garantovati spokojstvo, mir i slobodu, a ja ti garantujem da nema tih para kojima ćeš izbjeći pravdu i kupiti slobodu kad se sve okrene, a samo zakon i pravda moraju biti osveta.

Mi idemo gore, ti sve brže toneš i samo je pitanje dana, Bože zdravlja, kada će se sve preokrenuti. Znaj da ću biti toliko častan da ti, uprkos svemu, obezbijedim pravo na pravično suđenje i neću te progoniti montiranim kafkijanskim procesima kao ti mene, skupa sa svojim skutonošama, kupujući naklonost korumpiranih kadija.

P.S. Jeste da je marginalac, provaljen i potpuno nebitan, da je svima davno pokazao svoje pravo lice, ali moram zbog izrazite podmuklosti posebno pozdraviti  i „čestitog“ opozicionara Sloba Šarabu, koji je sada na zadatku Službe u DRPOS-u, i koji sa Lukom dogovara podmukle aktivnosti. Da nije bilo mene ne bi on i NDP dobili 3 odbornika 2012. godine, a prije i poslije toga nije imao nijednog, i ne bi bilo prilike za trgovinu, ali na kraju će sve da dođe na svoje!

Neka bude borba neprestana, do konačne pobjede!

 

Nebojša Vukanović