palpal

Nedopustivo – gradonačelnik Ćurić prijetio radniku Miljanu Vasiljeviću

Samo dan nakon što je radnik trebinjskog Parking servis Miljan Vasiljević javno svjedočio o zloupotrebama i problemima u ovom javnom gradskom preduzeću, namještanju tendera, izvlačenju novaca, zapošljavanja po partijskoj liniji i mobingu, počele su prijetnje i zastrašivanje od strane gradonačelnika Ćurić dr Mirka.

Vasiljević me je obavjestio da ga je Ćurić pozvao na telefon, žestoko kritikovao, prijetio i vrijeđao zbog javnog istupa i svjedočenja o stanju u gradskoj administraciji, te tražio od njega da mu javno uputi izvinjenje, ponovo izađe u medije i demantuje sam sebe. Ovo nije prvi put da Ćurić zloupotrebljava dužnost, prijeti i progoni radnike zbog političkih stavova, o čemu je nedavno svjedočio i radnik gradske administracije Duško Miljanović, kome je Ćurić prijetio jer se fotografisao sa Jelenom Trivić.

Gradonačelnik mora poštovati svakog građanina i radnika, bez obzira na njegove političke stavove i pripadnost, a prijetnje, ucjene, mobing, kažnjavanje i progon su nedopustivi. Ovakvo Ćurićevo ponašanje je sramno i nedopustvo, i nadam se da se više neće ponoviti jer bi mogao isprovocirati nezadovoljstvo, otpor i proteste građana. Sloboda govora i mišljenja su zagarantovani Ustavom, a Ćurić kao prvi čovjek grada morao bi biti primjer ostalima kako se poštuje zakon.

 

Podsjećam da je ranije, samo par sati nakon što je na društvenoj mreži „fejsbuk’ objavio fotografiju Ćurića i jazavca, slomljeno je staklo na vozilu „opel astra“ Duška Miljanovića ali policija nikada nije utvrdila šta je uzrok i da li je neko odgovoran za ovaj incident.

Očekujem da institucije rade svoj posao i zaštite prava radnika, ali sprovedu kontrolu, provjere navode Vasiljevića i eventualne zloupotrebe javnih nabavki, te kazne odgovorne koji zloupotrebljavaju službeni položaj i ovlaštenja.

 

Nebojša Vukanović