palpal

Неће ваљда лудаци посјећи дрвећа испред КОРТ маркета

Kort Market Trebinje Lazo Brkovic

Вечерас сам добио информацију да лудаци у трци за парама желе да посјеку сутра или наредних дана, мало преосталог дрвећа испред „Корт“ маркета који омиљени Лукин дворски неимар Лазо Брковић и његова фирма Сегмент граде поред Аутобуске станице у бившој касарни. Наводно дрвеће „заклања поглед“ и „смета“ будућем хипер-маркету, па након што су посјекли двадесетак стабала током градње и уништили мали парк са ријетким медитеранским алепским боровима, сада намјеравају да посјеку оно што је остало.

Већ годину дана, од како су прво мислили направити бензинску пумпу па одустали након притиска, упорно браним преостале мале зелене површине у граду, сликам, снимам прилоге и тужим се са Лазом Брковићем и моћницима, и просто је невјероватно колико је страх паралисали људе да сви себи у зубе тихо негодују, псују бахате и похлепне, али да сви јавно ћуте и да сви лажни еколози, планинари и остали НВО ћуте и да нико нема храбрости да каже моћницима –  немојте људи сјећи стољетна стабла, она су плућа града!

Нек то Требињцима служи на част, јер све буде и прође! Рекао сам комшијама и људима да ме зову ако се ујутро чују шеге, ал надам се да ће одустати након писања како не би пар дана пред отварање направио добру рекламу и промоцију за нови тржни центар који је близак другу Тегелтији.