palpal

Neće jezik nego pravo

 I dok bestidni i licemjermi predsjednik Hrvatske Zoran Milanović daje sramne i šokantne izjave, vrijeđa nedužne žrtve i na dan stradanja porodice Zec u Zagrebu 1991. godine kaže da su članovi porodice dobili novčanu odštetu i da je to dovoljno, načelnica opštine Jezero predlaže da članovi SNSD-a kolektivno pređu u SNSD za Miloradom Dodikom, ako on ode u prirodno stanište kod pobratima Dragana Čovića u HDZ.

Svaki komentar je suvišan, i dobro je da SNSD-ovci progovore iz dubine duše, jer tako skidaju maske sa lica. Blajburšku koalicija SNSD-a i HDZ-a je najjača i najiskrenija koalicija i savez u BiH, i čudno je kad se SNSD-ovci ljute jer ih nazivaju crvenim ustašama, jer spremnost Dodika i čelnika SNSD da se bore i brane hrvatske interese prelazi sve do sada viđeno na ovim prostorima.

Prije nego što pređe u HDZ, načelnica opštine Jezero Snježana Ružičić trebala bi otići do susjedne opštine Mrkonjić Grada i ostaviti bar jednu ružu na mjestu masovne grobnice, u kojoj su posle rata pronađeni posmrtni ostaci 181 srpskih vojnika i civila, koje su pobili pripadnici Hrvatske vojske nakon okupacije Mrkonjića i Šipova.

Najmlađa žrtva imala je svega 7, a najstarija 90 godina. O Gornjem i Donjem Malovanu i pokolju u Kupresu 1992. godine i drugim stratištima od Krajine do Hercegovine suvišno je govoriti.

 

Nebojša Vukanović