palpal

Ne interesuje me ničiji privatni život, pa ni Gorice Dodik

Iznenađen sam objavom Gorice Dodik, kćerke Milorada Dodika i vlasnice lanca restorana „Agape“ u Banjaluci, koja je na „tviteru“ napisala kako se tobože jinteresujem za njen privatni život, i da namjeravam da o tome pišem. Nikada, ali baš nikada, nisam napisao niti jednu riječ o bilo čijem privatnom životu, ne interesuje me šta neko radi iza četiri zida ako ne zloupotebljava javni novac,  i moram poručiti Gorici da su joj tatine „službe“ i „udbaši“ poturili lažnu informaciju, koju je objavila javno me nazivajući „hercegovačkim Minhsuzenom“.

Ne znam šta sam to i kada slagao pa me Goriva naziva „Minhauzenom“, i što je zabrinuta jer je nikada nisam javno pominjao, osim kao vlasnicu Agapea u kojoj veliki budžetski novac troše vladini službenici na reprezentaciju. Kada je tata otišao u bolnicu prvi sam mu javno poželio oporavak, iskreno, nisam pretjerano o njemu pisao dok se liječio, a kad je deda Bogoljub preminuo suzdržao sam i danima nisam pisao o Dodiku u znak poštovanja prema preminuloj osobi koju nikad nisam vidio ni poznavao. Sa druge strane, sa željom da me povrijedi i izazove reakciju, njen tata mi je u Skupštini pred svim poslanicima psovao mrtvog oca par dana posle sahrane, a nažalost niko mi se javno nije izvinio, niti je Gorica rekla tati da je to jako ružno i za malo dijete a ne nekog ko se predstavlja vođom i državnikom.

Što se mene tiče, Gorica i svi ostali mogu u privatnom životu da rade šta hoće, ako ne ugrožavaju druge, sigurno nikada ni u šali neću reći jednu riječ, jer to nije čojski, ljudski i moralno. Ovih dana prikupljam informacije da li će Prointer i Kaldera ubrzo od Elektroprenosa BiH ove godine u namještenim poslovima dobiti tendere vrijedne desetine miliona maraka, a pisanje o trošenju javnog novca, ako su umiješani i bliski srodnici moćnika, nikako ne predstavlja miješanje u privatnost već korupciju i zloupotrebu položaja.

 

Nebojša Vukanović