palpal

Ne bi ih avaksi pohvatali

Platio sam danak neiskustvu. Na sajtu „Flajtradar24“ danima pratim letove aviona Vlade Republike Srpske i njenog Vazduhoplovnog servisa do Tivta, Brača i turističkih destinacija po Mediteranu, a vlasti su iskoristile let do Tivta kao mamac da bi mi odvukle pažnju, zavarali tragove i letove helikoptera vladinog Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Moram priznati da su u Vladi odlično izveli manevar i zavarali tragove, da se nisu sami javno pohvalili novom „svadbom vijeka“ možda bi sve prošlo neopaženo, kao i hiljade drugih zloupotreba. Poslije najnovijih nabavki više aviona i helikoptera, ne bi ih ni čuveni „avaksi“ sa najsavremenijim radarima pohvatali, a ne ja sa jednim telefonom i sajtom.

Nema sumnje da je i ovaj Cecin let od Beograda do Banjaluke i Slatine na svadbu godine direktora Helikopterskog servisa Republike Srpske, kao i onaj prethodni koji je izazvao veliki skandal, samo jedan u nizu „trenažnih letova“, kako je predsjednica Željka Cvijanović pokušala neinteligentno i nemušto da pravda bahatost i osionost vlasti, koja živi u posebnom svijetu i univerzumu raskoši i luksuza. Možda je sve pokazatelj „snage“ Republike Srpske, jer koja bi još država mogla da izdrži dvije decenije ovakvog iživljavanja otuđene vlasti i moćnika, i nekako opstajala, doduše zahvaljujući obveznicama i kreditima Bečke i Londonske berze.

Garantujem da nigdje u svijetu nema bahatije i osionije vlasti, koja se iživljava narodnim novcem i žive kao bogati arapski šeici, a sve na račun sirotinje i naroda koji plaća njihove cehove i luksuz živeći siromašno kao potlačeni afrički robovi, u stalnom strahu od tirjana, koji sebe nazivaju patriotima.

Ceca je stalni gost na svadbama i žurkama naše vlastele, i ranije se hvalila kako leti helikopterima Vlade Republike Srpske na koncert i niko se u Vladi nije ni osvrnuo na skandal sa zloupotrebama aviona i helikoptera, pa što se ne bi ponovo pohvalila dobrim provodom. Samo bahato i osiono, po starom običaju, a što i ne bi kad to narod voli, da ih vlast ponižava, tlači i iskorištava, i što to nagrađuju podrškom na izborima.

I dok Dodik sa Cecom, kao „blaža“ porodična varijanta Srbende pjeva o vojvodi Sinđeliću, a sigurno ne zna puno o njemu kao ni o Svetom Savi jer da zna ne bi ovako uništavao srpski narod, njegova kćerka Gorica hvali se relaksacijom uz četničke pjesme, kao „hard-kor“ varijanta velike Srbende i patriote prve familije, misleći naivno da je srpstvo i patriotizam slušanje nacionalnih pjesama i podizanje tri prsta, a narod im je gladan dok oni i ostala svita i vlastela ne znaju šta će od objesti.

Dok god napaćeni narod ćuti i gladan praznog stomaka nijemo posmatra iživljavanje, raskoš i glamur objesne i bahate elite ništa se neće promijeniti, osim što će osioni postati još drskiji i bahatiji. Na kraju sjetih se crnogorskih komičara „Buksovaca“ i njihove poučne satire o Gornjem Valjevu i Ceci kraljici, o propalom društvu bez morala, časti, obraza i čojstva, pa je dobra preporuka da  kroz šalu upoznamo našu sumornu stvarnost.

 

Nebojša Vukanović