palpal

Nastavljena hajka na Ljubišu Pantića u Milićima

Pantic nakomn ranjavanja.jpg

Nastavljena hajka na Ljubišu Pantića u Milićima

Fizičko nasilje i ranjavanje iz vatrenog oružja izgleda da nije bilo dovoljno pripadnicima „Industrijske policije“ Rajka Dukića, pa je nakon toganastavljena hajka na mladića Ljubišu Pantića iz Milića. Umjesto da policija i pravosuđe kazne napadača Slavišu Juroševića zvanog „Beli“, pripadnika „Industrijske policije“ koji je u prostorijama Doma zdravlja u Milićima pucao iz pištolja u Ljubišu Ristića dok su mu ljekari ukazivali pomoć, policija ovih dana vrši pritisak i pokušava da Ristića liši slobode zbog navodnih prijetnji koje je ranije uputio svom napadaču.

Lucifer iz Milića kontroliše sve zarobljene državne institucije u ovoj regiji, policiju, sudstvo, republičku i lokalnu vlast, pa je zato umjesto oštre kazne zbog nasilja i ranjavanja iz vatrenog oružja Osnovni sud u Vlasenici Juroševića osudio na novčanu kaznu od 800 maraka!? Sramnom odlukom korumpirane nedostojne sudije amnestirale su i nagradile napadača koji je u bolnici pucao na pacijenta, a umjesto zaštite partijska policija nastavila je hajku na Pantića i njegovu porodicu.

Već duže vremena policija uznemirava Pantićevu porodicu, patrole obilaze njegovu kuću i vrše pritisak zbog navodnih prijetnji koje je uputio napadaču Slaviši Juroševiću. Po nalogu Rajka Dukića njegov pijun Slavko Bošković, komandir Policijske stanice Milići, traži od policajaca da tajno prate i vrše pritisak na Pantića, a prema našim saznanjima zbog lažnih prijava policija bi Pantića uskoro mogla lišiti slobode.

Tako u korumpiranoj državi umjesto pružanja zaštite, policija maltretira i šikanira osobu koja je napadnuta i ranjena iz vatrenog oružja, istovremeno štiteći njegove napadače. Dešavanja u Milićima pokazuju da MUP Srpske nije ništa drugo do partijska policija vladajuće stranke koje ima zadatak da brani režim, teroriše njegove protivnike i kritičare. Umjesto da štiti sve građane, koji su isti pred zakonom, i hapsi krupne kriminalce koji su opljačkali stotine miliona maraka i uništiti državu, policija i pravosuđe strogoću testiraju na nedužnim sitnim prestupnicima, dok su krupni i pravi kriminalci zaštićeni i postaju ugledni članovi našeg društva.

Rajko Dukić uz pomoć svog obezbjeđenja, koje se naziva „Industrijska policija Boksita“, već godinama nekažnjeno maltretira i teroriše sve stanovnike ovog malog grada na istoku Republike Srpske, ponaša se kao šerif i gazda grada. Od ranije je poznato da su tokom Dukićevog terora radnici kompanije „Boksit“ ispitivani na poligrafu, maltretirani, javno ponižavani i fizički zlostavljani nezakonito dobijali otkaze i istjerivani iz stanova na ulicu. Dukićevo bahato ponašanje i zloupotrebe prolaze nekažnjeno zbog njegovih bliskih veza sa Miloradom Dodikom i vrhom režima.
Hapšenje Ljubiše Pantića po prijavi napadača koji je u njega pucao iz vatrenog oružja i slobodno se šeta Milićima bio bi vrhunac zloupotrebe vlasti i institucija, i možda jedna od prelomnih tačaka koja bi napokon mogla da izazove burne reakcije kod poniženih građana.

Nebojša Vukanović