palpal

Nastavlja se teror i strahovlada u Tesliću

Nakon kraćeg zatišja, nastavlja se teror i progon neistomišljenika i protivnika režima u Tesliću, a u režiji lokalnog kabadahije i predsjednika OO SNSD-a Dragana Bogdanića, poslanika u Predstavničkom domu PS BiH i bivšeg zloglasnog ministra zdravlja u Vladi Republike Srpske. Zbog navodnog kašnjenja na posao, direktor Sportskog centra „Radolinka“ Dragiša Kovanović  dao je otkaz Aleksandru Šakanoviću, odborniku SDS-a u Skupštini opštine Teslić.

Šakanović kaže da je otkaz nastavak progona i pritiska koji vrši lokalna vlast nakon kupovine papaka, nekoliko odbornika, i promjene skupštinske većine. „Ovo nije prvi put da dobijem otkaz, Bogdanić me je otjerao sa posla i 2009. godine u ZTC Banja Vrućica. Otkaz mi je simbolično uručen neposredno prije samog početka zasjedanja Skupštine opštine Teslić, što govori šta je pravi motiv i namjera. Prije mene na sličan način otkaz je dobila i Dijana Sminjanić, takođe odbornica SDS-a u SO Teslić, i jasno je da se radi o mobingu i političkom progonu neistomišljenika. Tužno je što se obračunavaju sa djecom porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, koji su dali dijelove tijela za Republiku Srpsku“.

Zanimljivo da je Kovanović postavljen za vršioca dužnosti direktora Sportskog centra „Radolinka“ prije 20-ak dana, nakon što je promijenio 5 stranaka za 7 godina, očito sa jasnim zadatkom da se obračuna sa svojim bivšim stranačkim kolegama.

Očito da SNSD želi da terorom, otkazima, zastrašivanjem i pritiskom zaplaši narod, zavede jednoumlje i strahovladu. Ipak Bogdanić mora biti svjestan da onaj koji se mača lati od mača i pogine, i da bi sve moglo doći na naplatu.

 

Nebojša Vukanović