palpal

Napeto u Milićima uoči sjednice Skupštine

Jake snage policije i Žandarmerije po ulicama, posebno ispred sjedišta Skupštine opštine Milići, jutros su iznanidile i uznemirile mještane ovog malog mjesta na istoku Republike Srpske. Godinama je već narušena bezbjednost zbog brojnih incidenata, bahatog ponašanja i nasilja lokanog šerifa Rajka Dukića, gospodara života i smrti u Milićima, koji sa svojom „Industrijskom policijom“ često uzima pravdu u svoje ruke. Stanje je posebno napeto od pokušaja ubistava i brutalnog premlaćivanja Slobodana Vasiljevića, koji javno upire prst i optužuje Dukića da je angažovao svoje ljude da ga pretuku i ubiju.

Prethodna sjednica Skupštine opštine Milići je prekinuta jer je odbornik SDS-a Ljubiša Pantić, inače blizak prijatelj i saradnik Slobodana Vasiljevića, na sjednicu došao obučen u majicu sa likom Rajka Dukića, što je uznemirilo predsjednika Skupštine i odbornike koji su pozvali policiju pa je sjednica prekinuta.

Pantić je danas ušao na sjednicu bez ikakvih obilježja, ali jake snage policije i Žandarmerije obezbjeđuju zgradu i centar grada, pa je situacija jako napeta. Napadači na Vasiljevića su u pritvoru, čeka se odluka grčkih vlasti i prebacivanje u Republiku Srpsku Slaviše Uroševića, koji je uhapšen ove godine u Grčkoj zbog pokušaja ubistava Slobodana Vasiljevića. Policija nije saslušala Dukića, iako ga je Vasiljević javno optužio da je organizator napada i pokušaja ubistava, i da ga veliki novac i moć, bliskost sa političarima na vlasti, štiti i amnestira od bilo kakve odgovornosti.

 

Nebojša Vukanović