palpal

Napad na kuću, prijetnje smrću i uznemiravanje majke?

Bez ikakvog povoda i razloga, oko 13 časova, dok sam bio na putu a majka sama kod kuće, Nebojša Buha, suprug Ane Bokonjić Buha, došao je u kuću u koju stanujem, pokušao na silu da uđe a onda uznemiravao moju majku, pitao gdje sam te prijetio da će me ubiti i sa mnom se razračunati, jer spominjem njegovu suprugu koja je portparol  direktora Elektroprivrede Luke Petrovića.

Sve su snimile nadzorne kamere, koje sam postavio prije nekoliko godina kada mi je slično prijetio Lazo Brković, vlasnik firme Segment i takođe blizak saradnik Luke Petrovića.

Majka se jako uznemirila, a danas popodne dala je izjavu policijskim inspektorima, koji su nakon prijave došli da je saslušaju, a o svemu je obavješten i dežurni okružni tužilac. Ostaje da se vidi da li će ga policija privesti i saslušati, jer je počinio više Krivičnih djela, i kako će reagovati institucije, da li će tolerisati nasilje i prijetnje, dolazak u tuđe dvorište i kuću i uznemiravanje starice koja ima 77 godina, i koja je prije 10-ak dana izašla iz bolnice.

Nebojšu Buhu, koji je zaposlen u Elektro-Hervegovini, poznajem od ranije, nekad mi je bio komšija, kao mlađi smo se družili, igrali košarke na policiji, i ne znam šta je njegov motiv i šta ga je navelo da dolazi kući, pokušava nasilno otvoriti vrata i ući u donji sprat kuće, prijeti, uznemirava majku i ovako se ponaša. Njega nisam spominjao nikada, niti njegovu ženu u skorije vrijeme, osim što sam nedavno rekao da je komšinica dirketorice Muzeja Hercegovine i Gradske biblioteke, kada sam snimao stan Ivane Grujić.

Siguran sam da je za sve odgovoran Luka Petrović. Prije dva mjeseca dolazio, snimao i fotografisao stan i kuću Goran Suvara, montitao priloge samo je bio pristojniji i nije uznemiravao majku ni ulazio u privatni posjed. Vlast, policija i institucije svakako snose odgovornost za bezbjednost i situaciju, pa ćemo vidjeti narednih dana kakva će biti reakcija nadležnih organa.

Treba se samo zapitati da je neko od mojih saradnika ovako došao kući, uznemiravao porodicu i prijetio Luki Petroviću, Iliji Tamindžiji, Miku Ćuriću ili nekom drugom funkcioneru vlasti, za koliko bi nas policija pohapsila, odredila pritvor i procesuirala, a režimski mediji prekinuli program i vanredno se uključivali u informativne emisije izvještavajući o nasilnicima i teroristima koji su uzeli pravdu u svoje ruke i na silu pokušavaju izvesgi puč, preuzeti vlast….

Ovakvo događaji nisu nikakvo iznenađenje, stalno sam izložen provokacijama, prijetnjama, prijetećim poruka, dobacivanju, većinu ne objavljujem i ne pridajem značaj dok se ne pretjera, a ako mi poslanici nismo sigurni u Narodnoj skupštini Republike Srpske, gdje nas napada Stevandić i ostali, onda su ovakvi invidenti očekivani. Luka Petrović i ostali moraju znati da su najviše odgovorni za ovakvu situaciju, jer jezikom mržnje stalno kreiraju atmosferu nasilja, da morajz povesti računa šta rade njihovi saradnici i snositi odgovornost, jer je do kampanje ostalo pola godine a situacija je naelektrisana.

 

Nebojša Vukanović