palpal

Nakon višesatne rasprave večeras okončana žustra prva sjednica Skupštine grada Trebinja u 2024. godini

Danas je održana prva sjednica Skupštine grada Trebinja u 2024. godini, na kojoj se najviše vremena raspravljalo o programu rada gradonačelnika, Skupštine grada, te javnih gradskih ustanova i preduzeća u tekućoj godini. I ovu sjendicu je obilježila žustra rasprava gradonačelnika Ćurić dr Mirka i odbornika SNSD-a sa odbornicima opozicije, koji su skrenuli pažnju na predizborni budžet i aktivnosgi, zloupotrebe javnih resursa i budžeta kako bi vlast u kampanji pokušala na staroj matrici prikupiti jeftine političke poene i glasače, kroz kapilarnu korupciju.

Odbornici Kluba za pravdu i red kritikovali su gradonačelnika, zbog neispunjenih obećanja, populizma, zloupotreba i kriminala, te direktore javnih preduzeća. Radio i Glas Trebinja su partijski mediji koju  troše milione narodnog novca iz budžeta ali ima malu čitanost i uticaj  jer su zarobljeni od strane vlasti. Nažalost odavno nisu javni mediji, kako bi trebalo po Zakonu i Statutu, koji bi trebalo da objektivno informišu javnost, već su postali žuta štampa i udarna pesnica režima.

Direktor Manojlo Ćuk, inače bivši odbornik socijalista i SNSD-a, kao i vlast nisu ni pokušali da se brane jer su svjesni da su činjenice neumoljive, a odbornici Kluba za pravdu i red su istakli da će ova praksa da se promijeni a javni mediji oslobode nakon promjena  u oktobru.

Mnogo je zloupotreba i u radu Agrarnog fonda, koji najveći dio sredstava i budžeta troši na plate zaposlenih a najmanje ide na podsticaje i podršku poljoprivrednicima. Odbornici Kluba za pravdu i red, kao i SDS-a i NF-a u Skupštini su vodili žustru raspravu sve do večeri, a i ovu sjednicu obilježila su neprimjerena dobacivanja i provokacije Luke Petrovića i Mika Ćurića te krajnje licemjerno i nekotektno ponašanje predsjednika Skupštine grada Dragoslava Banjka, koji pokušava glumiti finoću a istovremeno pokazivati dvostruke aršine prema vlasti i opoziciji.

Detaljnije o sjednici u prilogu BN televizije…

 

 

Nebojša Vukanović