palpal

Nakon otkaza nepodobnim novi talas predizbornog zapošljavanja u Trebinju iako je administracija pretrpana

U strahu su velike oči, pa trebinjski kumovi Ćurić dr Mirko i don Luka Lučiano Petrović ne prestaju sa drskim zloupotrebama vlasti i moći kako bi spriječili poraz i polaganje računa narodu. Tako su nedavno nezakonito nezakonito, iza leđa i odbornika i građana, koji nisu bili obavješteni šta se sprema, uzeli novih 10 miliona maraka kredita, koje namjeravaju potrošiti pred izbore u 2024. godini, kako bi izbornom korupcijom, partijskom zapošljavanjem i ucjenama na silu pokušali prikupiti glasove, po staroj matrici, ali je problem veliko nezadovoljstvo u narodu.

Kad je Luka Petrović novembra postao gradonačelnik Trebinja ostavio je bez posla veliki broj ljudi, među njima i više trudnica, koji nisu bili njegove pristalice i članovi SNSD-a, pod izgovorom da postoji višak radnika, a onda je počeo novi talas zapošljavanja aktivista vlasti u ionako prenatrpanu administraciju, ali i povezana javna preduzeća i ustanove. Na taj način grubo se krše zakoni ali kumovi za to puno ne mare jer im je važan samo opstanak na vlasti.

Samo Elektroprivreda Republike Srpske u 2022. godini imala je preko 1,2 milijarde maraka prihoda a HET 93 000 000 KM, gradski budžet je preko 40 miliona maraka i uprkos nenormalnoj ogromnoj količini novaca kojima vlast raspolaže, a pitanje je gdje silan novac misteriozno nestaje jer se sa milijardana ništa korisno ne uradi, oni se dodatno zadužuju i zapošljavaju partijske aparatčike, kako bi svjesno uništili najljepši grad Srpske.

Detaljnije o ovoj temi u prilogu iz Dnevnika BN televizije, u kome je jedan od sagovornika i Dajana Milišić, šef Kluba odbornika za pravdu i red u Skupštini grada Trebinja…

 

Nebojša Vukanović