palpal

Nakon Milovića, Luka planira skinuti glavu i Kovačeviću

Luka Petrovic.jpg

Nakon Milovića, Luka planira skinuti glavu i Kovačeviću

Laike koji nisu detaljno upućeni u trebinjska zakulisana zbivanja juče je poprilično iznenadilo da su i neki portali u Trebinju bliski Luki Petroviću objavili vijest i kritikovali Željka Kovačevića zbog kupovine luksuznog audija. Laici bi pomislili da su naprasno neki portali postali objektivni i nepristrasni, pa su nakon dugo vremena odlučili da ponešto napišu i o brojnim zloupotrebama u elektro-energetskom sektoru.

Stvarnost je umnogome drugačija, i ne treba nimalo sumnjati da je tekst skuvan u čuvenoj Lakijevoj kuhinji spletki i rovarenja iza kulisa, po kojoj je poznat u cijelom regionu. Nakon što je izlobirao uklanjanje Srđana Milovića sa funkcije direktora gatačkog Rudnika, Laki Lučijano Petrović koncentrisao se na smjenu direktora Elektroprivrede Republike Srpske Željka Kovačevića, kako bi postavio svog čovjeka i potpuno kontrolisao cjelokupni energetski sektor i sve tokove novca u Hercegovini. Milović je Lakiju i njegovom šuri Iliji Tamindžiji bio opasan konkurent u borbi za Narodnu skupštinu RS, jer je namještao tendere i sa svojom grupom upravljao sa 100 miliona maraka u RiTE Gacko, pa su crvena braća Dalton u sklopu priprema za izbore naredne godine odlučila da ga na vrijeme neutrališu. Milović je razbojničkim ponašanjem i neviđenim zloupotrebama uništio RiTE Gacko i stvorio 150 miliona maraka duga, što je cijena njegovog poslaničkog mandata, pa Lakiju i Iliji nije bilo teško da ga detroniraju. HET je kičma čiji novci drže Iliju Tamindžiju i Luku Petrovića, a potpuna privatna kontrola Elektroprivrede RS i RiTE Gacko bi ih dodatno osnažila i povećala apetite.

Ne čekajući ni dana, Luka se nakon sječe Milovića ustremio na Željka Kovačevića, pa je sa tim ciljem preko kontrolisanih trebninjskih medija osuđena kupovina luksuznog audija. biIpak Kovačević će biti mnogo tvrđi orah jer iza nega stoji jaka crvena struja predvođena ambicioznim Nebojšom Radmanovićem. Kovačević ima zadatak da novcima i poslovima Elektroprivrede pomogne lobiranje i Radmanovićevu kandidaturu za predsjednika Republike Srpske na izborima 2018. i sigurno je da njegovo uklanjanje neće ići nimalo lako. Dodik je oslabljen sukobom sa DNS-om ali i pobunama sa nezadovoljnim mafijaškim frakcijama unutar SNSD-a, koje kao gladne hijene gledaju da dobiju što veći plijen, i u ovom trenutku ne smije ulaziti u sukobe sa Radmanovićem. Zbog toga su za sada male šanse da Laki Lučijano stavi pod svoju bolesnu šapu cjelokupan elektro-energetski sistem Hercegovine.

Ilija i Laki su smislili pakleni plan da sami skroje listu SNSD-a za opšte izbore naredne godine, te osmislili inženjering kojim bi progurali svoje kadrove. U tom cilju već je postignut dogovor sa dr Marićem u Foči da bude postavljen na kompenzacionu listu, ali da bude dio Lukine grupe i podrži njegove kadrove. Laki i Ilija žele da Partiju u Izbornoj jedinici 9 stave pod potpunu kontrolu i kontrolišu sve procese i kadrovska rješenja.

Proporcionalno jačanju mafijaške hobotnice Lakija Lučijana Petrovića toliko slabi država, njene ustanova i institucije iz kojih se izvlači ogroman novac. Ukoliko bi pakleni plan zloglasne braće Dalton kojim slučajem uspio, Hercegovina bi utonula u još veći mrak i beznađe jer bi sa većom količinom prljavog novca vršili još veći pritisak na građane, privatnike i medije. Ipak nijedan režim i strahovlada nije se održao na silu, pa je sigurno da će se nakaradni sistem i kriminalna hobotnica Lakija Lučijana Petrovića urušiti do temelja. Važno je da Hercegovci napokon na vrijeme shvate kakve su namjere male grupe razbojnika, i da napokon ne nasjednu na jeftine podvale već sa iskrivljenih leđa skinu teret straha, nasilja, strahovlade i unutrašnje okupacije.

Nebojša Vukanović