palpal

Nakon hita i pobjednik dana u Blicu

Hvala redakciji lista Blic i portala Srpska-info jer su ranije prenijeli reportažu sa sjevera Kosova i Metohije, gdje sam boravio prije nekoliko dana, a danas su u Blicu objavili posjetu kao pobjednika dana, a status i tekst prenosim u cjelosti sa portala Srpska.info

 

Evropski Palestinci, koji žive u getu“ Vukanović izvijestio o teškoj situaciji na sjeveru Kosova (VIDEO)

Poslanik u Narodnoj skupštini RS i lider liste Za pravdu i red, Nebojša Vukanović, izvijestio je o napetoj situaciji na sjeveru Kosova i Metohije, gdje je juče uspio da uđe nakon dužeg odbijanja kosovske policije da ga pusti da pređe administrativni prelaz.

Ipak nakon dužih konsultacija, dok sam o situaciji na sjeveru Kosova pričao sa mještanima, Srbima koji su jako zabrinuti, pripadnici kosovske policije, u kojoj više nema Srba, odlučili su da nas puste, ali pješke bez automobila. Sam ulazak na Kosovu izaziva osjećaj tuge, jer su svi oko vas tužni i uplašeni, umorni od stalnih tenzija i borbe za opstanak.

Uspio sam se nekako prebaciti do Zubina Potoka, zahvaljujući našim sunarodnicima sa sjevera Kosova i Metohije. Situacija je mirna ali napeta. Oklopna vozila kosovske policije i KFOR patroliraju Zubinim Potokom i sjeverom, kosovski policajci naoružani su automatskim puškama – kaže Vukanović.