palpal

Najteži delikvent

RTRS, ATV i ostali režimski mediji objavili su vijesti o tome kako je CIK BiH  izrekao rekordne kazne kandidatima i političkim subjektima, a imam tu čast da sam označen kao najveći prestupnik i delikvent u cijeloj državi, pa me je pravedni CIK BiH najoštrije kaznio da 6000 KM, a koaliciju SZP sa još 4000 maraka. Nikad mi neće biti jasno šta sam pogrešno uradio i rekao pa me je CIK oglobio, i od kada je kazivanje istine postalo teško i opasno djelo protiv države i sistema? Da li to CIK svjesno guši istinu i opozicioni djelovanje, i u kakvom tom „demokratskom“ sistemu živimo kad je zabranjeno kritikovati argumentovano vlast i govoriti istinu?

Čudno je da mene CIK globi zbog kritikovanja fašizma i ustaša, nazivajući to tobože nekim jezikom mržnje, kao da živimo u 1942. godini pod Pavelićevom i Hitlerovom čizmom a ne u 21-om vijeku i „slobodnoj“ državi i društvu. Sa druge strane mnogo blaže su okarakterisani Dodikovi pozivi na nasilje, najave čišćenja Davora sa Trga, prijetnje da će penzionerima oduzeti penzije a rudare i radnike ostaviti bez posla i plate ako ne glasaju za njega!? Ovakve sramne Odluke CIK-a samo još jednom potvrđuju pod čijom se kontrolom nalazi i kakav je izborni proces u BiH.

Odluke CIK samo potvrđuju da sam ja najveći delikvent, prestupnik i neprijatelj sistema, i opasni hajduk i uskok kakav nije hodao ovim prostorima,  jer da nije tako ne bi se digle sve institucije i sudovi, od Podgorice, Trebinja, Sarajeva i Banjaluke, da me progone, sude kazne i slome. Jadna je ta država i vlast kojoj je istina najveća prijetnja i opasnost, i sigurno da nije duga vijeka bez obzira na silu kojom pokušava da se održi i drži narod u pokornosti.

 

Nebojša Vukanović