palpal

Најтежи деликвент

РТРС, АТВ и остали режимски медији објавили су вијести о томе како је ЦИК БиХ  изрекао рекордне казне кандидатима и политичким субјектима, а имам ту част да сам означен као највећи преступник и деликвент у цијелој држави, па ме је праведни ЦИК БиХ најоштрије казнио да 6000 КМ, а коалицију СЗП са још 4000 марака. Никад ми неће бити јасно шта сам погрешно урадио и рекао па ме је ЦИК оглобио, и од када је казивање истине постало тешко и опасно дјело против државе и система? Да ли то ЦИК свјесно гуши истину и опозициони дјеловање, и у каквом том „демократском“ систему живимо кад је забрањено критиковати аргументовано власт и говорити истину?

Чудно је да мене ЦИК глоби због критиковања фашизма и усташа, називајући то тобоже неким језиком мржње, као да живимо у 1942. години под Павелићевом и Хитлеровом чизмом а не у 21-ом вијеку и „слободној“ држави и друштву. Са друге стране много блаже су окарактерисани Додикови позиви на насиље, најаве чишћења Давора са Трга, пријетње да ће пензионерима одузети пензије а рударе и раднике оставити без посла и плате ако не гласају за њега!? Овакве срамне Одлуке ЦИК-а само још једном потврђују под чијом се контролом налази и какав је изборни процес у БиХ.

Одлуке ЦИК само потврђују да сам ја највећи деликвент, преступник и непријатељ система, и опасни хајдук и ускок какав није ходао овим просторима,  јер да није тако не би се дигле све институције и судови, од Подгорице, Требиња, Сарајева и Бањалуке, да ме прогоне, суде казне и сломе. Јадна је та држава и власт којој је истина највећа пријетња и опасност, и сигурно да није дуга вијека без обзира на силу којом покушава да се одржи и држи народ у покорности.

 

Небојша Вукановић