palpal

Najgrlatiji jer nismo izabrani da ćutimo!

Sinoć je u Dnevniku dvorske Alternativne televizije emitovan prilog i tematsko istraživanje zašto su u Trebinju maratonske sjednice Skupštine grada Trebinja koje traju nekoliko dana, i zašto su odbornici vladajućeg SNSD-a i koalicije napustili poslednju sjednicu pa je predsjednik Skupštine Dragoslav Banjak morao da je prekine posle burne rasprave oko 20 časova, i sada se čeka termin nastavka.

Prilog je urađen vrlo tendenciozno, s ciljem da se javnosti i gledaocima predstavi kako su odbornici Liste za pravdu i red odgovorni jer vode raspravu, iako veoma konstruktivnu, o svakoj tački, što i jeste osnovni zadatak i posao odbornika. Kolko daleko su otišli na ATV-u govori i činjenica da nisu željeli potpisati Đorđa Vučinića kao šefa Kluba za pravdu i red, da nas ne bi pomenuli, već samo kao odbornika u Skupštini grada Trebinja.

Iako je detaljno govorio o dešavanjima u Skupštini grada Trebinja, šef Kluba odbornika Đorđe Vučinić u prilogu je imao samo jednu rečenicu i 10-ak sekundi, pa je u kolumni pojasnio detaljnije šta se događa, a njegovo reagovanje prenosim u cjelosti.

“NAJGRLATIJI” DO KRAJA, JER NISAM IZABRAN DA ĆUTIM

 

E, pa, dragi moji, sjednice i služe da bi se diskutovalo o brojnim temama koje se tiču građana, a naročito gdje se i kako troši novac svih Trebinjaca. Previše je afera i malverzacija koje ne smijemo i nećemo prećutati. Ako u Skupštini nemamo dovoljno slobodomislećih glava koje smiju podržati odluke kojima će se određene stvari ispraviti u korist naših sugrađana, onda će makar pojedince te iste glave dobro da zabole jer rade protiv građana Trebinja.

Jasno je da vladajućoj koaliciji smetaju duge sjednice, naročito zbog tema koje se otvaraju na njima (što je potvrdio i naš kolega Rajko Ćapin (SP)), a što su oni dokazali i NAPUŠTANJEM posljednje sjednice.

Ključne stvari koje sam rekao nisu se našle u prilogu, a to je da je svaki odbornik DUŽAN da otvara brojna pitanja i da ne smije biti tabu tema. To što mnogi sjede i ne koriste mikrofone, ne znači da to tako treba, a ako im je dosadno, neka se ne bave politikom. Tu se postavlja drugo pitanje – zašto baš oni sjede tu i koja je njihova lična korist iz svega toga, s obzirom da građani od njih nemaju ama baš nikakve koristi.

Sve u svemu, građani će najbolje reći na narednim izborima čijim radom su zadovoljni, a ja ću s ponosom ostati “najgrlatiji” odbornik, sve dok se ne zavedu pravda i red u gradu na Trebišnjici.

Neka bude borba neprestana!

 

P. S. : Da sjednice završavamo za 20 minuta, napadali bi nas u fazonu :”Za šta vas plaćamo?” (Predsjednika i potpredsjednika doduše, jer mi ostali nemamo nikakva primanja od mandata u Skupštini grada Trebinja).

 

Đorđe Vučinić