palpal

Nabavka paketića za Elektro-Doboj preko Obrenove cvjećare

U Zemlji čuda sve je moguće, pa i da cvjećare u direktnoj pogodbi nabavljaju paketiće za djecu radnika Elektro-Doboja, javnih preduzeća i ustanova. Bahatost, gramzivost i pohlepa vlastodržaca i moćnika odavno je prešla sve granice, što pokazuje i Ugovor o javnoj nabavci novogodišnjih paketića. Direktor Elektro-Doboja Milenko Cvijanović odlučio je da paketiće, po cijeni od čak 38 maraka po komadu, što je 4 puta više od realne tržišne cijene, nabavi od cvjećare, tačnije Salona cvijeća „Bajka“ koja je u vlasništvu Adrijane Petrović, snahe lokalnog poglavice Obrena Petrovića.

Ukupna vrijednost nabavke je 5 852 KM, a direktor Cvijanović očito da je odlučio da malo pomogne prvu dobojsku familiju i dinastiju Petrović pred novogodišnje i božićne praznike, pa je Obrenovoj snahi prebacio nešto manje od 6 000 maraka. Postavlja se pitanje zašto je direktna javna nabavka išla preko cvjećare a ne preko neke trgovačke radnje, i otkada se to cvjećare bave prodajom paketića?

Svaki komentar je suvišan, ova javna nabavka samo je jedna u nizu koja pokazuje kako funkcioniše nakaradni sistem, kako se pljačkaju javna dobra i preduzeća, koja su pretvorena u bankomat vlasti, i šta je uzrok gubitaka i kolapsa elektro-energetskog sektora i Elektroprivrede Republike Srpske.

Obrenova cvjećara „Bajka“radi kao dragstor, sve gradske manifestacije ukrašavaju se njenim aranžmanima i dekoracijama, a nijedan dolazak predsjednice Cvijanović i ministara u Doboj ne može proći bez prigodnog buketa ruža, naravno na račun gradskog budžeta i javnih preduzeća

Obren je cijeli Doboj pretvorio u svoju prćiju, sina, pastorku, nevjestu i ostalu rodbinu postavio na ključna mjesta i pitanje je ima li pohlepi i samovlašću kraja i da li će se zarobljene institucije trgnuti i napokon reagovati na drske zloupotrebe koje prelaze sve granice.

 

Nebojša Vukanović