palpal

Na vrhuncu beščašća – nove drske blokade tajkuna Neškovića

Poslije kraće pauze i povlačenja pod pritiskom javnosti, drski i bahati tajkun Dragan Nešković ponovo je nastavio sa blokadom male prodavnice „Kroasan“ u blizini svoje „Nešković“ benzinske pumpe u mjestu Brod na Drini kod Foče. Poslije betonskih prepreka i velikih žardinjera, Nešković sada prodavnicu blokira građevinskim mašinama, bagerima, rovokopačima i kombi-vozilima koje parkira i ostavlja na ulasku u malu prodavnicu, vlasništvo njegovih komšija, porodice Radović.

Drskost, beskrupuloznost i bahatost, ali gramzivost i pohlepa naših tajkuna prelaze sve granice do sada viđenog, i ovo je samo jedan u nizu primjera vrhunaca beščaćša. Nevjerovatno je da tajkun, koji se obogatio i stvorio imperiju u ratu švercujući naftu preko Drine, sada pokušava da uništi jednu porodicu čija su se tri člana borila i stvarala Republiku Srpsku kao borci prve kategoriju u uniformi Vojske Republike Srpske.

Dragan Nešković je iz osvete nedavno dao otkaz bratu Njega Radovića, čija supruga je vlasnik prodavnice „Kroasan“, jer nije uspio da uguši „konkurenciju“ i zatvori prodavnicu koja prodaje domaće voće, povrće, malo sokova i slatkiša.

Kad nema pravde za narod nek nema mira za vlast i njene tajkune. Bojkotujmo benzinske pumpe „Nešković“, prestanimo kod njega kupovati gorivo, kafu, cigarete i ostale proizvode jer je dramatičan pad prihoda najbolnija kazna za pohlepne, bahate i ohole tajkune.

U ponedjeljak ponovo idem za Foču kako bi vidio šta se događa i vršio pritisak na lokalnu vlast i inspekcije od nasilja bahatog tajkuna, a do tada podsjećanje na video priloge koje sam ranije snimio, ukazujući javnosti na to ko je „gazda“ Dragan Nešković.

 

Nebojša Vukanović