palpal

На шта је Баја(зит) ноћас пристао? Шмит, Вархељи и Сатлер сумирају утиске након састанка

Вечера и састанак тројице лажних националних „лидера“, челника Осовине зла, Бакира Изетбеговића, Драгана Човића и Милорада Додика са Јоханом Сатлером, шефом Делегације Европске Уније у Босни и Херцеговини, и Оливером Вархељијем, европским комесаром за проширење, завршен је око 22 часа.

Након одласка предсједника три странке владајуће коалиције, СДА, ХДЗ и СНСД, Сатлеру и Вархељију у резиденцији шефа Делегације ЕУ у центру Сарајева придружио се Кристијан Шмит, који је пјешице прошетао јер се његова резиденција налази у близини Сатлерове, како би европска тројка сабрала утиске након разговора са домаћом „Црном тројком“.

Додик, Бакир и Човић нису били расположени за изјаве након састанка, а шта су договорили на вечери сазнаће се ускоро. Додик је раније објавио стенограм разговора са Ескобаром, па ћемо видјети да ли ће објавити стенограм са вечере са Сатлером и Вархељијем, или ће да ћути како би прикрио нове уступке, издају и капитулацију у Сарајеву.

Понизно пузање, долазак и клецање на ноге пред америчким амбасадором Нелсоном данас у Сарајеву, показало је да је Мали Баја легао на руду и да је капитулирао од страха од санкција, те пристао на нове уступке и трговину Републиком Српском, која је увијек колатерал за његова поткусуривања и трговину.

Све у свему сада је свима јасно да је Додик дизао тензије како би натјерао странце и своје партнере на нову трговину и нагодбу, а на какве је уступке пристао, у замјену за кредите, новац и опстанак на власти, сазнаћемо ускоро.

Надам се да смо боље прошли него у Пруду, када је Мали Баја био пристао на укидање Републике Српске и стварања четири територијалне јединице.

 

Небојша Вукановић