palpal

Na pomolu nova velika afera – da li je komandir policije odgovoran za smrt mladića

U blizini Milića, na pravoslavni praznik Cvijeti prošle godine, dogodila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj je nastradao 21-ošnji mladić Aleksandar Marković. Nakon uviđaja policija je utvrdila da je pokojni Aleksandar upravljao vozilom u trenutku nesreće, da je ispao iz automobila i poginuo, ali je nakon obdukcije i na osnovu povreda desnog ramena, koje je nanio pojas, utvrđeno da pokojni Aleksandar nije bio vozač već suvozač.

Otac nastradalog dječaka Mirko Marković upire prst i optužuje komandira Policijske stanice Milići Slavka Boškovića i njegovu djevojku da su skrivili saobraćajnu nesreću upravljajući svojim vozilom, te da je zloupotrebom svog položaja lažirao uviđaj i opstruiše istragu kako bi izbjegao odgovornost. Iako je bio na licu mjesta nakon nesreće, komandir Policijske stanice Milići napustio je mjesto uviđaja a otac ga optužuje da prikriva dokaze. Okružno tužilaštvo u Vlasenici istražuje ovaj predmet, a otac kaže da predmetni tužilac, uprkos pritiscima, odgovorno i profesionalno radi posao pa očekuje da će krivci biti otkriveni i procesuirani.

Komandir Policijske stanice Milići Slavko Bošković nije želio da govori pred kamerama, jer nema ovlaštenja i ne želi da utiče na istragu, ali tvrdi da je nevin, da ga Mirko lažno optužuje i da će to potvrditi sudski spor i istraga koja je u toku.  Istagu vrši Policijska uprava Zvornik i Okružnom tužilaštvo Vlasenica, upravo da on ne bi bio u sukobu interesa.

Pogledajte razgovor sa Mirkom Markovićem, ocem nastradalog mladića Aleksandra, i optužbe koje je iznio na račun čelnika policije u Milićima i Vlasenici.