palpal

На коју ће Цицко страну, или књазу или капетану?

Гледајући нови политички слалом кроз Вишеград соколачког књаца Цицка Бјелице, сјетио сам се пјесме и суђења Сердару Шћепану Радојевићу, који је из незнања прекршио примирје са Турцима па није знао да ли да се преда кнезу Данилу или да му суди капетан Мушовић у Никшићу. Прекаљени виртуоз Цицко годинама скија слалом,  успјева да игра на сигурно, на обје стране, не ризикујући да негдје погријеши, о чему свједоче и дешавања у Вишеграду.

Прије само седам дана Цицко је био на  скупу СДС-а у Вишеграду, у склопу кампање за ванредне изборе заказане за 12. јуни и опозив СНСД-овог начелника Младена Ђуревића. Скупу су присуствовали челни људи СДС-а из Херцеговине и Романије и коалициони партнери, који су позвали чланове и присталице да изађу на изборе и гласају за опозив и смјену Ђуревића.

После само неколико дана виртуоз Цицко састао се и фотографисао управо са Младеном Ђуревићем, те Сањом Вулић и функционерима СНСД-а, шаљући на тај начин јасну поруку подршке СНСД-овом начелнику Ђуревићу, а са друге стране збуњујући по ко зна који пут присталице СДС-а и опозиције.

Цицко игра на сигурно, намигује на све стране, и књазу и капетану, и један је од ријетких који пуно не размишља и не страхује од резултата избора у октобру јер сматра да ће „његови“ свакако да побиједе.

Уколико побиједи опозиција, Цицко ће да се представља као велики опозиционар, страдалник и оснивач СДС-а, а ако режим не дај Боже остане на власти, свакако ће знати да материјализује лажне позиве на „јединство“, роварења, смутње, сплеткарења, отворену и јавну подршку Додику и режиму. Једино га брине резултат Листе за правду и ред, јер ако добијемо подршку народа и постанемо кључан фактор, Цицко и слична дружина политичких метузалема би морали окачити копачке о клин. ..

Чудно је да челници СДС-а и ПДП-а кампању за опозив Ђуревића отварају са Цицком и функционерима ДНС-а, а упорно игноришу, не зову мене и друге опозиционе посланике из Изборне јединице 9, и питање је да ли су свјесни утицаја у јавности, посљедица и колико је то контрапродуктивно.

Младен Ђуревић је велика штеточина,  подијелио је Вишеграђане и често у протеклих 6 година злоупотребљавао функцију, радио у личном и интересу Партије умјесто грађана и због тога мора бити опозван на ванредним изборима 12.6.2022. године. Ускоро ћу, после сједнице Народне скупштине Републике Српске, поново посјетити Вишеград и позвати грађане да изађу на изборима, јер је важно да грађани казне самовољу и злоупотребе начелника Младена Ђуревића, те изаберу неког ко ће истински радити у кориср народа и имати подршку скупштинске већине.

 

Небојша Вукановић