palpal

Mučki provokator

Nevjerovatna je bujna mašta udbaških struktura i provokatora koji smišljaju načine kako da me pokušaju diskreditovati u javnosti, umanjiti ugled i uticaj u narodu. Tako se ovih dana iznenada iz Podrinja oglasio statusom na društvenoj mreži „fejsbuk“ presuđeni kriminalac, bivši federalni ministar i korumpirani funkcioner više partija Desnica Radivojević, tvrdeći kako je dobio od mene i Darka Banjca „ponudu“ za politički angažman na narednim izborima, i da će uskoro odlučiti čiju će „ponudu“ prihvatiti!?

Mala je razlika i nijanse odlučuju između političkih stavova mene i Banjca, pa će lijevom Desnici trebati vjerovatno malo više vremena da dobro razmisli i odluči se kome se carstvu privoliti. Strašno je na šta su sve spremni, nemam namjeru da se osvrćem na svakog psa koji zalaje, jer bi gubio vrijeme i nikad ne bi trebao doći do cilja, pa ovakvim i sličnim mučkim provokacijama, kojih će tek biti, ne treba pridavati nikakav značaj.

Nikada nisam imao kontakt sa licemjernim i korumpiranim političkim smećem, kao što je Desnica Radivojević, koji je očito dobio zadatak od svojih udbaških struktura da me pokuša diskreditovati, ne treba na njega trošiti vrijeme, ali je ovo ipak dobar pokazatelj straha režima kada su spremni na ovakve stvari.

U Podrinju, od Zvornika do Srebrenice i Bratunca, našao sam dobru ekipu mladih ljudi iskrenih opozicionara koji će biti okosnica Liste za pravdu i red na izborima naredne godine, iskustvo me uči da budem veoma oprezan, a kad dođe vrijeme predstavićemo ekipu i kandidate javnosti. O Desnici i sličnim kombinacijama kojih će sigurno biti, neću se oglašavati niti trošiti vrijeme.

Neka bude borba neprestana, do konačne pobjede!

 

    Nebojša Vukanović