palpal

Morala se poštovati volja naroda – o kandidaturi Šarovića i Stanivukovića

Ako se traži podrška naroda, onda se mora poštovati njegova volja, u suprotnom bez potrebe se rizikuje  Danas će Predsjedništvo i Glavni odbor SDS-a donijeti odluku ko će biti kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, a pored Mirka Šarovića, kao mogući kandidat pominje se i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, mada su šanse realno male da se u finišu dogodi neki zaokret, uprkos velikoj želji i borbi Stanivukovića da dobije kandidaturu, jer SDS insistira da bude njihov član.

Nažalost SDS i PDP su izigrali dogovor sa Jahorine o kandidaturi dvije najpopularnije osobe u narodu koje imaju najviše šansi za pobjedu, bez sujeta i partijskih interesa, i oni snose svu odgovornost za rezultat izbora. Bio sam usamljen u insistiranju na poštovanju dogovora, jer je vjerujem svima jasno da Jelena i ja u ovom trenutku trebamo biti kandidati, a izmjene i novi uslovi za prijavu kandidata za člana Predsjedništva BiH onemogućili su da Lista za pravdu i red samostalno prijavi kandidata za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Nikada nisam povlačio bilo kakav politički potez koji bi išao na ruku Miloradu Dodiku i režimu, ali javnost mora biti upoznata da sam bio usamljen, da je protiv moje kandidature bio krupni kapital i tajkuni, stranci, zvanična Srbija i centri moći, a ja i moji saborci uvijek ćemo se oslanjati isključivo na podršku naroda, kome polažemo račune i tražimo iskrenu podršku.

Pogledajte detaljniji odgovor i pojašnjenje o kandidaturi Mirka Šarovića ili Draška Stanivukovića za člana Predsjedništva BiH, koja će se donijeti danas.

 

Nebojša Vukanović