palpal

Момчилов „ствараоц“ и монструм Керовић, синекуре за битанге

Један од „ствараоца“ који би на приједлог Момчила Крајишника требао добити 170 280 КМ (66 мјесеци по 2580 КМ) је и посланик првог сазива Скупштине Републике Српске из Лопара Драгомир Керовић, пресуђени криминалац, монструм и убица који је убио своје нерођено дијете, најбољи је примјер бескрулупозности и дрскости бесмисленог и срамног захтјева Асоцијације „ствараоца“ предвођене Момчилом Крајишником. Тачно је да неки посланици првог сазива живе више него скромно и да им држава треба помоћи да живе животом достојним човјека, јер су у тешким временима и околностима доносили важне и храбре одлуке, од оснивања Народне скупштине Републике Српске, одбијања Венс-Овеновог плана до стварања институција и правног система Републике Српске, али нажалост има и битанги, криминалаца, корумпираних политичара и разног олоша који се обогатио на муци свог народа у најтежим временима.

Драгомир Керовић до рата се  презивао Тешић, био је истакнути члан Савеза комуниста и партијски секретар Дома здравља у Лопарама, гдје је радио као љекар, а тек пред прве вишестраначке изборе скинуо је удбашки и навукао шињел националисте, одбацио петокраку и пригрлио грб Немањића, враћајући своје старо презима Керовић, кога се након Другог свјетског рата одрекао његов отац због ђеда, четничког војводе Радивоја Керовића са Мајевице. Његова животна прича је пуна криминалних дјела, неморала и бескруполозног девијантног понашања. Још као студент бијесном вожњом је усмртио човјека у саобраћајној несрећи коју је проузроковао, за шта је  у затвору провео само 6 мјесеци. Такође, још једна тешка саобраћајка коју је касније изазвао, узела је данак.

Доласком вишестраначја напушта КПЈ и улази у СДС са новим презименом Керовић,  добија мандат и постаје посланик у Скупштини СР БиХ. Током Отаџбинског рата је био упетљан у разне сумњиве радње, вeзане и за управљање локалним Домом здравља, гдје је био постављен за директора, а поготово за малверзације ратним порезом, који је плаћала бројна мајевичка дијаспора. Током рата ни дана није провео на ратишту, али на мистериозан начин губи око, многи сумњају да је то последица мафијашког обрачуна.

Одмах по престанку рата у локалном хотелу у Лопарама отвара ноћни клуб – јавну кућу, бавећи се бројним пословима са оне стране закона. Керовић је починио тежак злочин 1997. године када је  из породичне куће отео дјевојку у 8-ом мјесецу трудноће, која је остала трудна у ванбрачној вези са њим, и  лично насилно извршио абортус, након чега је несретну дјевојку избацио из возила поред пута у селу Љељенчај поред Бијељине.

Њен живот спасили су војници, који су је случајно пронашли, а након пуно опструкција Керовић је тек 2004. године осуђен на 6,5 година робије, које је провео у Фочи и Добоју. Због овог злочина он је добио надимак „Босански Менгеле“, али упркос пресуди и монструозном злочину никада му није одузета лиценца и нажалост и данас ради као љекар, специјалиста кардиолог.

Керовић лако мијења партије, па после злочина прелази у СНС Биљане Плавшић,  потом СНСД Милорада Додика, а данас је посланик Српске напредне странке Јована Митровића у Лопарама. Политика и отимачина су му омогућили да дође до великог богатства, које и не покушава да сакрије.  Своје двориште у родном селу Тобуту покрива скинутом кровном конструкцијом са фабричке хале  „Интерплет“ из Кораја, која је оштећена у рату.Узима за себе и стан од дома здравља, иако живи надомак Лопара у Тобуту. Пошто му је отимачина ушла у крв за себе граби и плац у центру Лопара, бесправно руши са њега објекте и прави зграду, приватну медицинску установу, милионске вриједности.

Да није угрожен и да не живи тешко говоре и фотографије којима се јавно хвали на друштвеним мрежама, својим возним парком и луксузним аутомобилима, 4 луксузна мерцедеса и пасата у његовом власништву.

Осим луксузним возилима, кућама и љекарском ординацијом, др Менгеле са Мајевице на свом профилу и друштвеним мрежама често се хвали сусретима и фотографијама са политичком врхушком на власти, Милорадом Додиком, Драганом Лукачем, удбашем Томом Ковачем..

Занимљиво да овај „ствараоц“ никада није обукао униформу, и на свим фотографијама током рата, којим се хвалише и које често објављује на друштвеним мрежама, обучен је искључиво у цивилној одјећи.

Занимљиво да овом монструму, упркос правоснажној пресуди и више година проведених на робији, Љекарска комора Републике Српске, судови и друге институције, нису одузели љекарску лиценцу, па он и данас нажалост ради као љекар у својој луксузној ординацији. По окончању поступка и изласку из затвора,  начелник Лопара Радо Савић и директор Дома здравља у Лопарама Желимир Нешковић удаљили су Керовића из Дома здравља, дали му отказ и забранили да ради као љекар, а занимљиво да је Керовић након тога најавио да ће се обрачунати са „лоповима“ и „криминалцима“ који су га истјерали из Дома здравља, што говори о каквој се особи, лицемјеру и монструму ради.

Иако има само једно око и релативно је скоро поново ударио пјешака на пјешачком прелазу, због веза са СНСД-ом има и даље возачку дозоволу, а што је још срамније и лиценцу коморе доктора и поред свих неетичких поступака, прекршене Хипократове заклетве а нарочио убиства бебе.

Да се ради о најгорем људском и моралном талогу говори и чињеница да га је недавно отац од преко 80 година старости пријавио за породично насиље. Наиме, прије десетак дана је истукао оца и сломио му руку, али сав криминал заташкава полиција и корумпирано правосуђе због његове блискости са министром Лукачем и Милорадом Додиком. Ранијих година тукао је и свог рођеног сина, који је сада полицајац у Угљевику, али се вишеструки повратник увијек извуче и не заврши иза решетака..

Да ли се оваквим „ствараоцима“ и монструмима треба исплатити 170 000 марака народног новца из буџета за њихове заслуге, и да ли је лицемјерно од Момчила Крајишника да овакве особе сматра заслужним за стварање Републике Српске, ставља их на списак „ствараоца“ и бори се за њихове привилегије?

Кад видим  кога смо све као народ бирали и бирамо да доноси одлуке и представља нас, онда  схватим да смо добро као народ и опстали на овим просторима …

 

Небојша Вукановић