palpal

Momčilov „stvaraoc“ i monstrum Kerović, sinekure za bitange

Jedan od „stvaraoca“ koji bi na prijedlog Momčila Krajišnika trebao dobiti 170 280 KM (66 mjeseci po 2580 KM) je i poslanik prvog saziva Skupštine Republike Srpske iz Lopara Dragomir Kerović, presuđeni kriminalac, monstrum i ubica koji je ubio svoje nerođeno dijete, najbolji je primjer beskrulupoznosti i drskosti besmislenog i sramnog zahtjeva Asocijacije „stvaraoca“ predvođene Momčilom Krajišnikom. Tačno je da neki poslanici prvog saziva žive više nego skromno i da im država treba pomoći da žive životom dostojnim čovjeka, jer su u teškim vremenima i okolnostima donosili važne i hrabre odluke, od osnivanja Narodne skupštine Republike Srpske, odbijanja Vens-Ovenovog plana do stvaranja institucija i pravnog sistema Republike Srpske, ali nažalost ima i bitangi, kriminalaca, korumpiranih političara i raznog ološa koji se obogatio na muci svog naroda u najtežim vremenima.

Dragomir Kerović do rata se  prezivao Tešić, bio je istaknuti član Saveza komunista i partijski sekretar Doma zdravlja u Loparama, gdje je radio kao ljekar, a tek pred prve višestranačke izbore skinuo je udbaški i navukao šinjel nacionaliste, odbacio petokraku i prigrlio grb Nemanjića, vraćajući svoje staro prezima Kerović, koga se nakon Drugog svjetskog rata odrekao njegov otac zbog đeda, četničkog vojvode Radivoja Kerovića sa Majevice. Njegova životna priča je puna kriminalnih djela, nemorala i beskrupoloznog devijantnog ponašanja. Još kao student bijesnom vožnjom je usmrtio čovjeka u saobraćajnoj nesreći koju je prouzrokovao, za šta je  u zatvoru proveo samo 6 mjeseci. Takođe, još jedna teška saobraćajka koju je kasnije izazvao, uzela je danak.

Dolaskom višestranačja napušta KPJ i ulazi u SDS sa novim prezimenom Kerović,  dobija mandat i postaje poslanik u Skupštini SR BiH. Tokom Otadžbinskog rata je bio upetljan u razne sumnjive radnje, vezane i za upravljanje lokalnim Domom zdravlja, gdje je bio postavljen za direktora, a pogotovo za malverzacije ratnim porezom, koji je plaćala brojna majevička dijaspora. Tokom rata ni dana nije proveo na ratištu, ali na misteriozan način gubi oko, mnogi sumnjaju da je to posledica mafijaškog obračuna.

Odmah po prestanku rata u lokalnom hotelu u Loparama otvara noćni klub – javnu kuću, baveći se brojnim poslovima sa one strane zakona. Kerović je počinio težak zločin 1997. godine kada je  iz porodične kuće oteo djevojku u 8-om mjesecu trudnoće, koja je ostala trudna u vanbračnoj vezi sa njim, i  lično nasilno izvršio abortus, nakon čega je nesretnu djevojku izbacio iz vozila pored puta u selu Ljeljenčaj pored Bijeljine.

Njen život spasili su vojnici, koji su je slučajno pronašli, a nakon puno opstrukcija Kerović je tek 2004. godine osuđen na 6,5 godina robije, koje je proveo u Foči i Doboju. Zbog ovog zločina on je dobio nadimak „Bosanski Mengele“, ali uprkos presudi i monstruoznom zločinu nikada mu nije oduzeta licenca i nažalost i danas radi kao ljekar, specijalista kardiolog.

Kerović lako mijenja partije, pa posle zločina prelazi u SNS Biljane Plavšić,  potom SNSD Milorada Dodika, a danas je poslanik Srpske napredne stranke Jovana Mitrovića u Loparama. Politika i otimačina su mu omogućili da dođe do velikog bogatstva, koje i ne pokušava da sakrije.  Svoje dvorište u rodnom selu Tobutu pokriva skinutom krovnom konstrukcijom sa fabričke hale  „Interplet“ iz Koraja, koja je oštećena u ratu.Uzima za sebe i stan od doma zdravlja, iako živi nadomak Lopara u Tobutu. Pošto mu je otimačina ušla u krv za sebe grabi i plac u centru Lopara, bespravno ruši sa njega objekte i pravi zgradu, privatnu medicinsku ustanovu, milionske vrijednosti.

Da nije ugrožen i da ne živi teško govore i fotografije kojima se javno hvali na društvenim mrežama, svojim voznim parkom i luksuznim automobilima, 4 luksuzna mercedesa i pasata u njegovom vlasništvu.

Osim luksuznim vozilima, kućama i ljekarskom ordinacijom, dr Mengele sa Majevice na svom profilu i društvenim mrežama često se hvali susretima i fotografijama sa političkom vrhuškom na vlasti, Miloradom Dodikom, Draganom Lukačem, udbašem Tomom Kovačem..

Zanimljivo da ovaj „stvaraoc“ nikada nije obukao uniformu, i na svim fotografijama tokom rata, kojim se hvališe i koje često objavljuje na društvenim mrežama, obučen je isključivo u civilnoj odjeći.

Zanimljivo da ovom monstrumu, uprkos pravosnažnoj presudi i više godina provedenih na robiji, Ljekarska komora Republike Srpske, sudovi i druge institucije, nisu oduzeli ljekarsku licencu, pa on i danas nažalost radi kao ljekar u svojoj luksuznoj ordinaciji. Po okončanju postupka i izlasku iz zatvora,  načelnik Lopara Rado Savić i direktor Doma zdravlja u Loparama Želimir Nešković udaljili su Kerovića iz Doma zdravlja, dali mu otkaz i zabranili da radi kao ljekar, a zanimljivo da je Kerović nakon toga najavio da će se obračunati sa „lopovima“ i „kriminalcima“ koji su ga istjerali iz Doma zdravlja, što govori o kakvoj se osobi, licemjeru i monstrumu radi.

Iako ima samo jedno oko i relativno je skoro ponovo udario pješaka na pješačkom prelazu, zbog veza sa SNSD-om ima i dalje vozačku dozovolu, a što je još sramnije i licencu komore doktora i pored svih neetičkih postupaka, prekršene Hipokratove zakletve a naročio ubistva bebe.

Da se radi o najgorem ljudskom i moralnom talogu govori i činjenica da ga je nedavno otac od preko 80 godina starosti prijavio za porodično nasilje. Naime, prije desetak dana je istukao oca i slomio mu ruku, ali sav kriminal zataškava policija i korumpirano pravosuđe zbog njegove bliskosti sa ministrom Lukačem i Miloradom Dodikom. Ranijih godina tukao je i svog rođenog sina, koji je sada policajac u Ugljeviku, ali se višestruki povratnik uvijek izvuče i ne završi iza rešetaka..

Da li se ovakvim „stvaraocima“ i monstrumima treba isplatiti 170 000 maraka narodnog novca iz budžeta za njihove zasluge, i da li je licemjerno od Momčila Krajišnika da ovakve osobe smatra zaslužnim za stvaranje Republike Srpske, stavlja ih na spisak „stvaraoca“ i bori se za njihove privilegije?

Kad vidim  koga smo sve kao narod birali i biramo da donosi odluke i predstavlja nas, onda  shvatim da smo dobro kao narod i opstali na ovim prostorima …

 

Nebojša Vukanović