palpal

Mobing, otkazi i rad na crno u Mljekari Pađeni

Milenko Kapor dobio je otkaz u Mljekari Pađeni nakon što se na poslu razbolio od bakterija i otišao na bolovanje, što je u suprotnosti sa zakonom. Nakon istupa u javnosti i njegov rođeni brat, koji takođe radi u Mljekari Pađeni, postao je žrtva mobinga i prebačen na drugo radno mjesto.

Milenko otvoreno govori o kršenju zakona i prava radnika, radu na crno, platama na crno i drugim zloupotrebama u Mljekari Pađeni, koja u poslednje vrijeme postaje poznata po ilegalnom švercu cigareta, krivičnim prijavama i procesima, nego po preradi mlijeka.

Umjesto što obmanjuje javnost petparačkim pričama o Beogradu na Bilećkom jezeru, marinama za jahte i ostalim glupostima koje obećava u izbornoj kampanji, vlasnik Mljekare Nenad Vukoje trebao bi izaći u javnost i odgovoriti na pitanje zašto radnike plaća na crno, u koverti, zašto u Mljekari Pađeni rade neprijavljeni radnici, zašto krši prava radnika i da li se bavi ilegalnom švercom cigareta, koje policija često otkriva na putevima u kombi vozilima Mljekare Pađeni, koji umjesto sira i jogurta prevoze pakete cigareta bez akciznih markica, a poslednje su zaplijenjene nedavno u mjestu Stepen, na putu Bileća – Gacko..