palpal

Mještani Gornjeg Čičeva ogorčeni na gradske vlasti Trebinja zbog vode i puta

Prošlo je 16 mjeseci od kako su mašine isjekle lokalni put kroz selo Gornje Čičevo kako bi se postavile cijevi i selo dobilo vodu. Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor Hidroelektrana na Trebišnjici Gordan Mišeljić obećali su da će radovi završeni za mjesec dana, ali su obustavljeni, iako su mještani postavili cijevi.

 

Selo koje je od centra Trebinja udaljeno svega 3,5 kilometara i nalazi se uz magistralni put Herceg Novi – Trebinje, nema vodu, put je raskopao pa ni cisterne me mogu prići da napune vodom seoske čatrnje. U selu živi 58 mještana, od toga i veliki broj djece, a mještani su ogorčeni na gradonačelnika Ćirića i gradske vlasti jer su ih obmanuli i nisu ispunili predizborna obećanja.

Seljani su me pozvali i traže da izvršim pritisak na gradske vlasti i odgovorne kako bi se napokon, posle skoro dvije godine, okončali radovi, okrško put a u kuće došla voda. Zanimljivo da je Zubački plato, koji je 150 metara nadmorske visine iznad Čičeva, nedavno dobio vodu, a problem je riješen na isti način kao što planira projekat u Gornjem Čičevu – vodom iz tunela za Plat.

O ovoj temi biće govora i na narednoj sjednici Skupštine grada Trebinja a odbornici Kluba za pravdu i red tražiće od gradonačelnika da odgovori na pitanja i položi račune narodu o problemima mještana Gornjeg Čičeva, ali i drugih trebinjskih naselja.

Detaljnije u video prilogu ….

      Nebojša Vukanović