palpal

ЕКСКЛУЗИВНО како Додик иде на све или ништа организујући протест

Да је Додик себи организовао скуп подршке, и да је о томе постигнут договор на недавно одржаном састанку владајуће коалиције у Бањалуци, у просторијама Социјалистичке партије Петра Ђокића, потврђује и порука у вајбер групи градишког СНСД-а,  секретара Градског одбора СНСД-а  Градишка Оливере Ченгрије упућена предсједницима Мјесних одбора СНСД-а, у коме се тражи да се мобилише чланство и активисти за скуп који организује СНСД у сриједу у Бањалуци, кријући се лажно иза бораца и „нестраначког“ митинга подршке Додику и Жељки. У њеној поруци се наводи да су ово „избори прије избора“, да се до понедељка мора знати списак и бројно стање људи који ће ићи на скуп, и да сви морају да иду аутобусима по списку како не би могли да избјегну долазак.

 

Њен позив није једини, и јасно показује да је режим организатор митинга лицемјерно названог „Слобода“ јер су управо организатори поробили сопствени народ и прогоне све слободне људе, а лажно скривање иза бораца је врхунац бестидности, дрскости и лицемјерства власти. Свеопшта мобилизација јасно показује да је режим у великој паници, да иду на све или ништа и да покушавају да се спасу тако што ће на силу мобилисати поробљене људе, којима су дали послове у администрацији по партијској линији, и који ће на силу бити натјерани да дођу у сриједу у Бањалуку.

Борачка организација Републике Српске и њених органи нису донијели одлуку о одржавању протеста, јер би прије свега протествовали због тешког положаја у који их је довео режим, и јасно је да слуга режима из Вишеграда Александар Савић покушава злоупотријебити демобилисане борце и манипулисати њима у интересу режима, који их је понизио, и због тога треба бојкотовати скуп.

Из рупа су почели да излазе, један по један, јавни и скривени играчи режима, вјерујем да ће до сриједе сви морати по задатку да се огласе и покажу право лице, али јавност и грађани морају знати каква је позадина како не би били изманипулисани и како не би отишли на протест и глумили статисте у представи спашавање редова Додика. Слична представа организована је децембра 2019. на „контраскупу“ када је Додик извео своје улизице и раднике админаитације, те доживио дебакл јер ништа не може на силу.

Подсјећам на ранију изјаву Милорада Додика који је пријетио борцима да ће им одузети борачки додатак, као да им га он исплаћује из свог џепа и као да им је он нешто дао, која показује његово право лице и однос према борачкој популацији.

У сриједу ће Душко Вукотић, Перо Маљутка, Александар Савић, Слободан Жупљанин те остале слуге и улизице режима које су продале и издале своје саборце за шаку сребрењака, функција и привилегија, покушати да манипулишу борцима и оправдају апанаже и синекуре, али часни борци не треба да иду на партијски скуп подршке оном који их је понизио, подијелио и отео стечена права и пензије. Бојкот мора успјети а Додик добити јасну поруку од народа да је вријеме да одлази са свих функција и пусти да се народ ослободи и опорави.

 

Небојша Вукановић