palpal

Mjesec dana obustave saobraćaja na putu Foča – Sarajevo

Nakon snažnog medijskog pritiska i najave protesta i blokade puta, koji smo dogovorali sa poslanikom uz Foče Ognjenom Bodirogom, preduhitrili su nas iz Puteva Srpske jer će oni od naredne sedmice, na mjesec dana, obustaviti u potpunosti saobraćaj na putu Foča – Sarajevo, kako bi se sanirao tunel u kome se dogodila teška saobraćajna nesreća i nastradao mladi vozač kamiona firme „Kort – Frukta-trejd“. Nažalost, po našim informacijama i saznanjima, ne planira se sanacija i rekonstrukacija ostalih crnih tačaka, odrona i kritičnih dionica, što je nedopustivo.

Ova dioniva puta, kao i put Foča – Gacko, Gacko – Nevesinje i Foča – Šćepan Polje, zaslužuju potpunu rekonstrukciju a ne maštrakanje očiju sanacijom jednog tunela ili par desetina metara puta. Ako već obustavljaju saobraćaj u potpunosti, onda Putevi Srpske treba da izvrše rekonstrukciju i sanaciju svih kritičnih dionica na putu Sarajevo – Foča, kao i da se napokon ozbiljno krene u problem saobraćajnica u istočnoj Hercegovini, kako ljudi ne bi ginuli na nebezbjednim putevima.

O ovoj temi biće govora i na narednoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, a više detalja u video prilogu sa lica mjesta…

 

Nebojša Vukanović