palpal

Miroslav Borojević blokirao ulicu u Doboju u znak protesta

 

Početna  /  Miroslav Borojević blokirao dobojsku ulicu: Čekamo dvije godine da pokrpite ovu ulicu dok se Jerinić vozi u autu od 200.000 KM! Dosta je! (VIDEO)
IZDVAJAMOREPUBLIKA SRPSKA

Miroslav Borojević blokirao dobojsku ulicu: Čekamo dvije godine da pokrpite ovu ulicu dok se Jerinić vozi u autu od 200.000 KM! Dosta je! (VIDEO)

Dobojlija Miroslav Borojević koji u tandemu sa Darkom Pijunovićem godinama ukazuje na loše stanje u Doboju, a koji su se nedavno pridružili Nebojši Vukanoviću i njegovoj Listi “Za pravdu i red”, blokirao je danas ulicu Dobojskih brigada na sat vremena. Razlog za ovakav vid bunta i aktivizma je izuzetno loše stanje u kojem se nalazi ova ulica za koju Borojević kaže da je jedna od najfrekventnijih u Doboju i kojom svakodnevno prođe desetine školske djece. On je u više navrata pisao Gradskoj upravi na čelu sa Borisom Jerinićem ali već duže od dvije godine čeka se na intervenciju.

“Zbog neprestanog oglušavanja gradske vlasti u Doboju na katastrofalno stanje ulice “Dobojskih brigada” danas smo na sat vremena blokirali istu. Stanje je postalo neizdrživo i po pitanju rupa i prašine, što ugrožava bezbjednost svih učesnika u saobraćuju. Da stvar bude gora, ovom ulicom svakodnevno u vrijeme kada traje škola, pješke prolazi na desetine dječice. Pitam, treba li nešto da se desi da bi se reagovalo?” – kaže Miroslav Borojević Beli za internet magazin “Moja Hercegovina” nakon jednočasovne blokade pomenute ulice.


Borojević je za naš magazin rekao da je strpljenju došao kraj budući da već dvije godine mještani ove ulice apeluju na gradsku vlast koja je sve vrijeme ignorisala ovaj problem.

“Više od dvije godine mi trpimo i čekamo da se pomenuta ulica, koja je jedna od najfrekventnijih u gradu, barem pokrpi ako ništa drugo……I SAD JE DOSTA!” – poručuje Borojević.

 

 

Kada je na lice mjesta stigla policija, sarađivao je sa njima i poručio da i treba da rade svoj posao i da ga uhapse ako treba, kao što trebaju uhapsiti i one koji su vlast u Doboju, prvenstveno misleći na Obrena Petrovića i gradonačelnika Borisa Jerinića. Ono što je zanimljivo je to da su pripadnici MUP-a u razgovoru sa Borojevićem rekli da su i sami više puta ukazivali na loše stanje ulice Dobojskih brigada, a razgovor sa policajcima možete pogledati OVDJE.

Borojević dodaje da su lokalna vlast i nadležne službe dužne održavati lokalne puteve, ali pošto se u konkretnom slučaju to nije desilo, smatra da su prinuđeni na ovakav potez.

“Na kraju krajeva, ako kroz registraciju vozila i ostale namete plaćamo sredstva za uređenje lokalnih i svih drugih puteva, onda je logično i zakonski da tako i bude. Ali pošto nije, mi nemamo drugi način nego da tražimo “prinudnu naplatu” od grada.” – rekao je Borojević za MH.

Ukoliko se oštećenje na asfaltu ove ulice ne sanira u roku od deset dana, Borojević najavljuje radikalizacija i povećanje blokade na dva sata, a kako kaže, spreman je ići i na potpunu blokadu cijelog Doboja.

“Uloliko za 10 dana gradska vlast ne riješi ovaj put, ponovo ćemo ga blokirati. I tada ćemo zaustaviti saobraćaj na dva sata.” – poručio je Borojević za internet magazin “Moja Hercegovina”.

U posljednjem od tri uključenja uživo, Borojević je poručio Gradskoj upravi na čelu sa Jerinićem da neće odustati, što možete pogledati OVDJE.

“Ova ulica će biti primjer za čitavu Republiku Srpsku, možda i Bosnu i Hercegovinu, vidjećemo šta će se dešavati. Od ove ulice će početi da vode malo više računa, pogotovo o lokalnim putevima. To što ćemo im mi napraviti u narednom periodu, mimo ove ulice, to oni u ovom trenutku ne mogu ni zamisliti. Ako treba, blokiraćemo čitav grad! Borise, čitav grad ću da blokiram,  a ti se smij u svom kabinetu i vozaj se u Audiju od 200 hiljada maraka! Prođi malo ovom ulicom!” – poručio je Borojević nakon današnje jednočasovne blokade.

Igor Svrdlin

0Shares