palpal

Мило изгубио родни Никшић, Демократе побједници избора

ДПС Мила Ђукановића изгубио је Никшић иако је његова коалиција освојила највише гласова, око 40% или 18 одборничких мандата. Коалиција за будућност Никшића освојила је око 26% или 11 мандата а Демократе и коалиција Мир је наша нација, Алексе Бечића и премијера Кривокапића је највећи побједник избора јер је освојила око 24% или 10 мандата. У односу на парламентарне изборе августа прошле године, када су освојиле 10,5%, Демократе су сада добиле 24%, уз подршку из сјене премјера Кривокапића и владике Јоаникија, и највећи су побједници избора.

Цензус су још прешли Народни покрет Даке Давидовића и Коалиција Црно на бијело Дритана Абазовића док је СДП Ранка Кривокапића на ивици цензуса али за сада нема ниједан одборнички мандат.

Највећи губитник избора свакако је Андрија Мандић и људи из ДФ-а који су нападали премијера Кривокапића, а показало се да владика Јоаникије и Кривокапић имају већи углед од Мандића, Вучића, Додика, Луке Петровића, Стевандића и осталих који су протеклих дана дали подршку Мандићу и Коалицији за будућност Никшића, а која има доста мање гласова, у процентима су пали са 32,5% на 26%, дијелом и због Покрета Даке Давидовића који је био скупа са њима на парламентарним изборима.

ДПС има велики број гласова, а мислим да је то последица сукоба, подметања ноге премијеру Кривокапићу од стране Андрије Мандића и осталих челника ДФ-а који су кажњени због тога од народа, те уређивачке политике РТЦГ, коју и даље контролише, и ресурса градске власти коју је до данас контролисао.

Лијепо је гледати плач гостију и новинара на Радио-телевизији Црне Горе, предвођених спортским новинарем Шофранцем који је највећи навијач Мила и ДПС и под хитно га треба уклонити са Јавног сервиса, који то није, те усиљен лажни осмјех Андрије Мандића који на силу покушава да слави Пирову побједу.

 Биће времена за детаљну анализу избора, али Бечић и Кривокапић су највећи побједници а Андрија Мандић највећи губитник, а морам рећи да ми је драго и да је платио цијену подаништва и зближавања Додику и Вучићу, што сам му био јавно пожелио и предвидио на завршном скупу Драшка Станивуковића у Бањалуци.

Владика Јоаникије је показао да је неприкосновени ауторитет у народу, који има огроман углед и утицај, али ускоро детаљнија анализа избора.

 

Небојша Вукановић