palpal

Milioni, kamioni, avioni i Željkine iluzije

U nedostatku bilo kakvog napretka i vidljivog rezultata rada, premijerka Željka i njen mentor Milorad Dodik kruže helikopterom kroz Republiku Srpsku i pričaju bajke o desetinama miliona maraka koje je Vlada Republike Srpske uložila u neko mjesto, a koji ne mogu da se vide golim okom. Cifra koju bubnu kreće se obično od 10 do 100 miliona maraka, zavisno na koju nogu ustanu ujutro i o kojoj se opštini radi. Ako je opoziciona cifra je bliža 10 miliona, a ukoliko je na vlasti Blajburška crvena koalicija imaginarne brojke rastu. Željka je usnila da je u Nevesinje njena impuls vlada kontinuiteta uložila 60 miliona maraka, pa je svečanim otvaranjem dva rukometna gola i jednog koša izjavila da je u Nevesinje tobože uloženo više od 60 miliona maraka, ali se investicije ne mogu vidjeti golim okom.

Ako je njena Vlada uložila 6 a ne 60 miliona, zašto nije odvela kamere da se tamo slika, već je sa Ilijom i dječicom igrala malo košarke, na terenu u koji je opština i Vlada skupa uložila nekoliko hiljada evra, kako bi kod naivnih gledalaca stvorila lažni utisak kako je ona tobože srpska majka i dobrica koja vodi računa o djeci i mladim naraštajima. Zašto Željka nije otišla sa novinarima da vide Ilijin i Hasanov put preko Zovog Dola i Divina, pa da vidi u šta je HET bacio desetine miliona maraka, i koliko je para ukradeno na putu koji se krpi svakih nekoliko mjeseci. 

Dovoljno je samo jednom proći ovom dionicom puta, i shvatiti koliko je vlast korumpirana a državne institucije zarobljene, jer je korupcija i krađa toliko očigledna da niko i ne pokušava da opravda loše radove i položi račune u šta su potrošeni novci, i zašto se pored Nevesinjeputeva i Hercegovina putebva angažuje Ilijin i Lukin brat Hasan Pekušić i njegova firma HP investing? Zašto Željka nije otišla do lokacija na kojoj je još 2017. trebala biti završena Hidroelektrana Dabar, kako su to ona i Dodik najavljivali prije 4 i 6 godina, uoči prethodnih opštih i lokalnih izbora izbora?

Kad se nema šta pokazati, i kad je rezultat vlasti nula, onda jedino ostaje da se priča o milionima, kamionima, avionima, iluzijama i snovima, koji nikako da se jednog dana pretvore u stavrnost. Ako većina Nevesinjaca i Hercegovaca ne vidi i ne shvata kakvi ih prevaranti vode, i ako ih pored prevara sa HE Dabar, Nikolom Teslom, TE Gacko 2, Gornjim i Donjim horizontima, aerodromima, brzim prugama i cestama, Fabrikama ulja i magle koje su obećane a nikada nisu ostvarene ponovo daju podršku, onda im pomoći nema, i treba da ostanemo najsiromašnije i najnerazvijenije slijepo crijevo Evrope!