palpal

Milion za rasvjetu na Policama

Gradske vlasti Trebinja nemaju novaca za redovnu isplatu stipendija studentima, nažalost i sada kasne, gradski sportski kolektivi tavore u nižim rangovima takmičenja, gase se ili rade u teškim uslovima jer nema novaca za opremu i normalno funkcionisanje klubova, u budžetu od skoro 30 miliona maraka nema sredstava da se značajnije pomogne socijalno ugroženim, kako ne bi živjeli u bijedi i siromaštvu već imali život dostojan čovjeka, ne plaćaju se obaveze prema izvođačima radova, nekima se kasni godinama, ali se uvijek nađu milioni za suvišne i nepotrebne stvari, od kojih zajednica nema velike koristi. Tako je grad Trebinje, u vrijeme velike krize i pandemije kada stotine ljudi ostaje bez posla, donio odluku da reflektore i rasvjetu na stadionu Police plati skoro 1,1 milion maraka, 940 170 KM sa PDV-om!?

Zar nije bilo pametnije da se napokon završila „loža“ za novinare, pomoglo fudbalerima i mladim sportistima u gradu da imaju odlične uslove za rad, motiv i neki skromniji bonus za profesionalce, nego što se 2 miliona maraka bacaju na rasvjetu i tartan stazu, koja objektivno košta oko 300 000 maraka? Zar nije bilo logičnije milion uložiti u Košarkaški klub u par sezona, dovesti dobre trenere i stručnjake da rade sa talentima koje imamo, pa ući u ABA ligu, što bi bila odlična promocija grada i Hercegovine, nego kupovati reflektore na stadionu a svi znamo da će najviše par puta godišnje fudbaleri odigrati večernje utakmice?

Je li stadion Police novi Old traford i Kamp Nou pa da rasvjeta košta milione? Jasno je da će tender i posao dobiti neka dvorska firma, mnogi će se u sve ugraditi i imati lični interes, a sport i društvo od svega neće imati velike koristi. Opširnije u video prilogu…