palpal

Milijarde za obalu, bilećke igre i licitacije

Bileća je uvijek bila posebna, sa veoma specifičnim dešavanjima na uzbudljivoj lokalnoj političkoj sceni. Tako je danas održana licitacija za Ginisa, pljuštale su milijarde u propalom pokušaju prodaje opštinske zemlje na više lokacija po veoma niskoj početnoj cijeni od oko jedne marke. Licitacija je bila namještena grupi ljudi bliskih vlastima, oglas o prodaji zemljišta nije bio objavljen u štampi i javnosti već samo na oglasnoj tabli opštine, ali je grupa Bilećana i opozicionara odlučila da pomrsi planove i račune moćnika.

Cijena zemljišta u okolini Bileće uvećana je 10 puta u odnosu na početnu, sa 45 000 na 450 000 maraka, a uz obalu Bilećkog jezera, ispod restorana Apolon, dostigla je vrtoglave cifre i nevjerovatne milijarde.. Vlasnik restorana Risto Milenić, kome je bila namještena licitacija i prodaja ovo 2000 m2 zemljišta uz obalu za 2 100 maraka, na kraju je izlicitirao 20 milijardi i 100 maraka, što su članovi opštinske Komisije uredno evidentirali. Ako Milenić kojim slučajem uplati novac, moguće i novcima iz „monopola“, riješiće sve finansijske probleme ne samo Bileće već i poharane Republike Srpske. Bileća je, zbog brojnih čuda i zanimljivosti, davno trebala ući u Ginisovu knjigu rekorda, samo treba obavjestiti ljude koji o tome odlučuju.

Teatar apsurda, izrugivanje državi i njenim institucijama dostiže vrhunac, a kako je danas bilo na čudnoj licitacija poslušajte od aktera, Bilećanina Marka Zvijera…