palpal

Miličević dobrim nastupom na RTRS-u uznemirio vrh režima

Predsjednik Srpske demokratske stranke Milan Miličević imao je jutros odličan nastup u Jutarnjem programu RTRS-a, vješto odgovarao na stalne provokacije podlaca i provokatora Branimira Đuričića, pijuna režima i kuma Raša Kovačevića koji se lažno predstavlja kao novinar, u suštini je vojnik Partije, a odmah posle emisije sam ga pozvao da čestitam na dobrom nastupu i jasnim porukama.

Ključna poruka koja je poslata, a koja je očito uznemirila Uzurpatora, da SDS neće slijediti put Cicka Bjelice šurovanja sa režimom, već će u narednom prirodu djelovati izrazito opoziciono, neće upadati u zamke režima, te jasne kritike upućene na račun čelnika režima i njegovu siucidnu šarlatansku politiku busanja u prsa, donošenja pa gaženja krupnih zaključaka i odluka, poniženja Narodne skupštine Republike Srpske i drugih institucija. Razumijem da Miličević ima drugačiji stil, da ne lomi preko koljena, ali je dobra poruka da je imao poprilično žestok nastup, u odnosu na njegov umjereni stildž i poručio da nema saradnje sa režimom. Bilo bi dobro da poruke razumiju i oni u SDS-u koji namiguju Dodiku, jer Cicko nije jedini, te da se suzbije njihov uticaj, jer zbunjuju narod.

Emisija se nije ni završila, a odmah su poskakali najviši funkcioneri SNSD-a, od Dodika i Viškovića do Raša Kovačevića, Milovanovića i ostalog Crvenog bašibozuka, da napadnu Miličevića i SDS, što je dobro. Očito je Dodik nakon glasanja u Narodnoj skupštini Srpske, upornog namigivanje i flertovanja, pohvala na račun SDS-a i kritika ostatka opozicije, kojim je želio baciti kosku i pustiti zlu krv, očekivao raskol unopozciji ali je jasno da su u vrhu SDS-a svjesni da ne treba vjerovati Dodiku ni kada ti darove nosi, da treba bježati od njega koliko te noge nose, i da je svaki kontakt sa njim i SNSD-om, na bilo kom nivou, upadanje u zamku i smrtni zagrljaj.

Petparačke priče o Šmitu, strancima, izdajnicima, imovino patriotama su toliko otrcane da im ne treba pridavati značaj, a borba za decentralizaciju, da lokalne zajednice odlučuju o koncesijama i prihodima a ne da se pustoše i kupuju u Bakincima, da nemaju građani nikakve koristi, je dio našeg programa Liste za pravdu i red, i podržavamo stav koji je danas su emisiji iznio Miličević, jer je dosadašnja politika opustošila i osiromašila lokalne zajednice, a svo bogatstvo krčmi nekoliko porodica, moćnika i tajkuna.

Sa nestrpljenjem očekujem da me ulizica Partije i provokator Branimir Đuričić, ili Mata Bitanga, pozove da gostujem uživo na RTRS-u, u Jutarnjem programu ili Teleringu, pa da se napokon lijepo ispričamo. Pitanje je hoće li posle 5 godina RTRS pronaći junaka koji smije da me ugosti i izađe na megdan..

 

Nebojša Vukanović