palpal

Милан Сукур: Кнежево и патриотизам

Преносим у цјелости текст Милана Сукура, сина погинулог борца Војске Републике Српске и ратног команданта одбране Кнежева, капетана прве класе Николе Сукура, који свог оца није ни запамтио јер је погинуо на самом почетку рата, 15-ог маја 1992. године у кључним борбама на Влашићу. Милан је писао текст о положају демобилисаних бораца у Кнежеву и изградњи споменика борцима Војске Републике Српске, који преносим у цјелости.

 

Kнежево и патриотизам

 

Борци у Kнежеву су одавно постали социјални случајеви, и то не треба да чуди пуно када их је већина свој глас на изборима дала дезертерима и њиховим потомцима. О борцима, њиховом положају и томе колико су изманипулисани најбоље говори чињеница да се на челу Борачке организације Kнежево налази осуђени фалсификатор Ранко Вучић.

Оно што је у овом хладном, зимском времену заледило и сломило срца свих оних чији су најмилији дали животе у Одбрамбено-отаџбинском рату је скандалозно намјештање тендера који је Општина Kнежево расписала за изградњу Спомен собе погинулим борцима Војске Републике Српске.

 

 

 

Тендер је добио ни мање ни више већ самостални привредник, АУТОПРЕВОЗНИK, близак локалним властима, посебно начелнику општине Kнежево Горану Боројевићу и његовом замјенику Живку Хрваћанину познатом као Банана, функционерима локалног СНСД-а у Кнежеву. Да добро сте прочитали, АУТОПРЕВОЗНИK гради Спомен собу погинулим борцима у Кнежеву!

Исти овај аутопревозник Синиша Самарџић је претходно изазвао саобраћајну несрећу у алкохолисаном стању, када је побјегао са мјеста несреће, због чега је, после доста опструкција, правоснажно осуђен.

Породице погинулих, након споменика палим борцима који у Kнежеву личи на све осим на споменик јер на њему није уписано ни једно име погинулог борца већ бројеви по селима и мјесних заједницама , доживјеле су још једно велико понижење.

Њихове мртве, који су уткали своје животе у темеље Републике Српске, нажалост поткрадају јуришници и самопроглашене патриоте СНСД-а „под заставом Српске“.

Није примјерно писати тако нашим о херојима, али када би сад устали из земље и видјели за шта су се борили, пожељели би да се одмах у исту врате јер се сигурно нису борили за овакву Републику Српску!

 

Небојша Вукановић