palpal

Milan Nikčević: Komitet položio razliku predmeta!?

Jedan kratak status našeg Milana Nikčevića Nikče na društvenim mrežama izazvao je puno reakcija u Gacku. Njegovo pisanje i status je reakcija na vijest koju je objavio Radio Gacko, da je odbornik Socijalističke partije u Skupštini opštine Gacko Saša Lozo kontakt osoba ispred Crvene opštine Gacko za prijavu plivača koji žele na jezeru Desivoju na Bogojavljenje  da plivaju za časni krst.

Okupljanje će biti na liturgiji u starom Sabornom hramu Svete Trojice u Gacku, odakle se polazi na jezero Desivoje iznad grada, gdje će se tradicionalno na Bogojavljenje plivati za časni krst. Saša Lozo je odbornik i predsjednik Aktiva mladih Socijalističke partije, a čudno je da sveštenici umjesto nekog iz Crkve kao kontakt osobu za plivanje za časni krst postavljaju ljude iz Partije, i to Komunističke, preobučene i preimenovane u Socijalističku, da u skladu sa vremenom lepše zvuči a sve je ostalo isto, ili mnogo više stegnuto nego 80-ih godina prošlog vijeka, kad je Partija i Služba popustila dizgine.

Vjerovatno je razlog za ovakvu odluku što je drug Maksim Skoko ponovo imenovan za direktora Rudnika i termoelektrane Gacko, u skladu sa dogovorima i trgovini unutar velike Partije, tako ponovo ima moć da zapošljava, dijeli javni novac, projekte, tendere i poslove, pa mu se valja malo dodvoriti. Iako su prikrivene, poruke su jasne, a još jednom apelujem na sve da Crkva ne treba da se bavi politikom i dijeli narod jer smo pred Novom svi isti.

 

 

Nebojša Vukanović