palpal

Mi kao društvo, prije svega pravosuđe, smo odgovorni za nasilje, smrt mlade djevojke i ostalih nedužnih žrtava

Potresno je čitati informacije i detanje o tragediji, smrti mlade djevojke Nizame Hećimović, kao i ubijenih oca i sina, posebno svjedočenje njene tetke, iz čije kuće je oteta, a gdje se krila od nasilnika misleći da je sigurna. Prosto je nevjerovatno da je monstrum nasiln provalio u kuću, pucao u Nizaminog rođaka, maltretirao ukućane, i na kraju brutalno pretukao djevojku, na očigled svih, a da nigdje nije bilo policije da reaguje, upuca ili uhapsi monstruma prije nego je izvršio krvavi pir?

Gdje je bila policija dok je Nizama proživljavala agoniju i poslednje trenutke života, i kako je moguće da se monstrum vozao gradom, snimao nasilje i ubistvo, otimao stvari na benzinskoj pumpi, a da nigdje nije bilo policije da ga zaustavi, upotijebi svu silu, pa i oružje, kako bi zaštitila nedužne građane?

Sramno je čitati Saopštenja i pravdanja korumpiranih sudija i tužioca, koji su uporno oslobađali monstruma i ubicu, nisu donijeli zaštitnu mjeru zabrane prilaska, što je ključna greška, i najodgovorniji su za tragediju.

Nizama je bila uplašena, nije vjerovala institucijama, jer je imala loša iskustva, nije smjela da svjedoči, a nedopustivo je da tu činjenicu sudije i tužioci koriste kao alibi umjesto da snose odgovornost i posledice.

Sva imena sudija i tužioca koji su donosili sramne presude i oslobađali nasilnika, držali predmete do zastare, treba javno objaviti, izližiti ih stubu srama i udaljiti iz pravosuđa, jer je poslednji trenutak sa se klupko do kraja raspetlja. Takođe treba utvrditi ko je iz policije dojavio monstrumu gdje se Nizama nalazi, uhapsiti ih i procesuirati da služe kao primjer svim korumpiranim policajcima, sudijama, tužiocima i državnim službenicima.

Detaljnije u video prilogu…

 

Nebojša Vukanović