palpal

MEGAHIT „stelt“ krov kao avion – Draško platio Kaji „nevidljivi“ krov na areni 1,1 milion KM

Da su čuda kod nas moguća, posebno u javnim nabavkama i građevini, govori i izgradnja famoznog teniskog terena na Areni u parku Mladen Stojanović u Banjaluci, zbog koje se grad Banjaluka zadužio za 25 miliona maraka. Iako „projekat“ koji je gradonačelnik Banjaluke nedavno predstavio novinarima u Banjaluci, sportski teniski teren na kome treba da se održi turnir „Srpska open“  nema krov i nije zatvoren, prije nekoliko dana ipak je na račun grada stigla faktura od Kaje i njegovog MG Minda, Radna jedinica MG putevi, po kome za izvedene radove na krovu treba platiti nevjetovatnih 1 144 260,73 marke!

Iako objekat nema nikakvu krovnu konstrukciju, i po riječima samog gradonačelnika nije ni planirano postavljanje krova na dvorsani za održavanje turnira, jer se nadaju i mole Bogu da bude sunčano i lijepo vrijeme kad dođe Novak Đoković, firmi MG Mind Draškovog prijatelja, pokrovitelja i tajkuna Mladena Milanovića Kaje biće iplaćen 1,1 milion maraka za „usluge izvođenje zanatskih i građevinskih radova na krovu sportske arene“?! 

Tako stoji na računu broj 11652/1/20 od 25.2.2023. godine koji je fakturisao Dragan Čulić, koji je ekspresno regulisan i protokolisan od strane grada Banjaluke 1.3.2023, a udareni su potpisi i pečati kompanije MG Minda i Grada Banjaluke. Ovo je nestvarna i u najmanju ruku drska pljačka, koja bi mogla poslužiti za scenario filma „Čudo neviđeno 2“.

Podsjećam da su radovi na banjalučkom Skadru na Vrbasu počeli bez projekta, Regulacionog plana i građevinske dozvole, da je u priču umiješan Teniski savez Republike Srpske kako bi se nezakonito izbjeglo raspisivanje javnih nabavki, da je cijena projekta stalno rasla, učešće grada Banjaluke utrosteučeno, a da je sam   Stanivukovića nedavno, uoči  zaduženja i sjednice Skupštine grada i uzimanja 25 miliona maraka kredita, izjavio da arena i teren neće imati krov.

Postavlja se logično pitanje da  li je možda Kaja ugradio neku „stelt“ tehnologiju, pokretni ili nevidljivi krov, koji se ne vidi golim okom već samo radarom, kao čuveni avion „F 117“ koji smo oborili 1999. godine? Kako je genije uspio da izvede građevinske i zanatske radove na krovu kada nisu zavrešni ni grubi građevinski radovi na konstrukciji i zidovima, i da li to krov lebdi u vazduhu!? Prije nekoliko dana Draško Simbioza Stanivukovića obišao je sa šljemom i pekarom-teniserom Sašom Šljivićem gradilište, snimio prilog, najavio deceniju uspona, ali krov u spotu niko nije vidio.

Možda su ga on, Kaja i vile donijele i stavile preko noći, tajno da niko ne vidi, ili će prije biti da su drugari potpisali lažnu fakturu i milion narodnih para stavila u džep, misleći da ih niko neće otkriti! Nevidljivi krov je najbolji primjer pljačke vijeka, jer će na dvorani i investiciji od nestavarih i nevjetovatnih 42 miliona maraka, najmanje 15 miliona završiti u džepovima moćnika i korumpiranih političara.

Koliko u ponedeljak dopuniću Krivičnu prijavu protiv Stanivukovića, a da ima malo pravne države Stanivukovića, Kaja, nadzor i ostali odgovorni bi još večeras bili uhapšeni i ostali u pritvoru, a sve zloupotrebe detaljno ispitanje. Decenija navodnog uspona, o kojoj u spotu laprda Stanivuković, odnosi se na njegovu, Kajinu i Prvu familija Srpske, kao i na druge familija na vlasti, tajkune, moćnike i milionere od narodnih para i namještenih tendera, a narodu se nastavlja vijek tame i propasti, koji je direktna posledica njihovoj kriminalnog uspona. Daće Bog da dođe i zaživi pravda i pravna država, pa da napaćenom narodu vratimo sve što je oteto.

 

Nebojša Vukanović