palpal

Mazalica priznao da odlažu sjednicu Narodne skupštine RS zbog suđenja Dodiku

Iako je Nenad Stevandić tvrio da nisam u pravu i da nije istina da se sjednica Narodne skupštine Republike Srpske odlaže i pomjera sa 6-og na 12-ti mart zbog suđenja Miloradu Dodiku u Sarajevu, ipak je poslanik SNSD-a Srđan Mazalica jutros potvrdio da je to pravi razlog.

Gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a kod vojnika i urednika Partije Branimira Đuričića Mazalica je potvrdio da se sjednica pomjera zbog Dodika i suđenja sa srijede na naredni utorak 12.3. kada je Dodiku rođendan.

Nigdje u Evropi ne može se vidjeti ništa slično, da se zasjedanje parlamenta pomjera kako bi poslanici režima bili statisti u predstavi, kao cirkuzanti zviždali i aplaudurali, neki i psovali, ispred suda i tako vršili pritisak na sudije i pravosuđe da oslobodi korumpirane političare.

Tužno je kako se ponižava i gazi najvažnija i najstarija institucija Republike Srpske, kako su institucije zarobljene i podređene interesu Uzurpatora. Iako smo nemoćni da ih spriječimo da gaze i ponižavaju Narodnu skupštinu Republike Srpske i druge institucije, jer imaju trenutno kupljenu većinu da donose odluke, ipak ćemo se boriti da ukažemo na zloupotrebe, a o ovoj temi svakako će se govoriti i na početku zasjedanja..

 

Nebojša Vukanović