palpal

Maksimalno koriste osmodnevno odsustvo

Vlast nastoji da maksimalno iskoristi moje osmodnevno odsustvo i kratku pauzu, pa su zakazali dvije Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske u samo 7 dana. Žao mi je što se potrefilo i što ne mogu biti danas na sjednici da ukrstimo koplja i da pomognem saborcima, ali za par dana od vikenda sve ide starim ustaljenim tempom.

 

Veliko je poniženje za sve poslanike i Narodnu skupštinu Republike Srpske da danas, samo dan nakon što su poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH zgazili prethodne skupštinske odluke, raspravljali i glasali o smjeni ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Sifeta Podžića, raspravljaju o vetu (ne)srpskog člana Predsjedništva BiH.

Sve je obesmislio i izvrnuo ruglu, zgazio je i ponizio sve institucije i vrijednosti u društvu, i bespredmetna je bilo kako rasprava sa tirjaninom i uzurpatorom, jer se njegova savjest ne može probuditi, ali se mora koristiti svaka prilika da se narodu objasni kakva je situacija i gdje je izlaz.

Ponižavajući je i prijedlog da sve svoje odluke i obiman Dnevni red Predsjedništva BiH zbije u samo jednu tačku Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, kako bi što kraće trajala rasprava, i to je jedno u nizu brutalnih udaraca i poniženja najvažnije institucije Republike Srpske, ali nadamo se da neće još dugo imati priliku da sve gazi i uništava osionim, bahatim i štetnim ponašanjem.

Žao mi je što još danas moram propustiti Posebnu sjednicu, jer nikako nisam u prilici da prisustvujem, bilo bi dobro sasuti mu istinu u lice, ali biće i za to prilika. Neka bude borba neprestana, do konačne pobjede.

 

Nebojša Vukanović