palpal

Mafijaši u Čajniču

luka-petrovic (1).jpg

Mafijaši u Čajniču

Protest radnika Šumskog gazdinstva “Vučevica” u Čajniču još jednom je razobličio i pokazao pravi karakter mafijaške vlasti Republike Srpske. Nasilje, osionost i bahatost oduvijek su bile osnovne karateristike Milorada Dodika, a ubrzo su ih preuzeli i njegovi saradnici, što pokazuje i ponašanje gen-seka Lakija Luke Petrovića na Sokocu, u Čajniču, Hercegovini.. Ne obazirući se na stav radnika, građana i javnosti, hercegovački don SNSD-a po nalogu glavnog kuma ne odustaje od pokušaja da nasilno na čelo Šumskog gazdinstva postavi neobrazovanog poslušnika, svoj provjeren kadar i lokalnog čelnika SNSD-a kako bi novce sa račune prebacio u džepove Mafije. Laki Lučiano koristi klasične mafijaške metode, pa sa ciljem da zaplaši nezadovoljne radnike koji protestvuju, šalje u malu varoš nabildovane krimose koji se predstavljaju kao tjelohranitelje šefa SNSD-a u Čajniču. Nije valjda lokalni šef SNSD-a u Čajniču VIP ličnost, pa da mu kao predsjedniku neke države i vlade trebaju tjelohranitelji da prođe slobodno jedinom ulicu u ovom mjestu?

Cilj glavnog dona Dodika i hercegovačkog don Lučianija je da na čelo „Vučevice“ postave neškolovanog i bahatog poslušnika koji će razrađenim šemama izvući više miliona maraka iz gazdinstva u njhove džepove i za finansiranje opštih izbora naredne godine. Sa druge strane vrlo je loše da neki rijetki djelovi Šuma Srpske i javnih preduzeća posluju pozitivno, jer bi se javnost i građani mogli zapitati zašto pozitivnih rezultata nema u elektro-energetskom sektoru i drugim javnim preduzećima i ustanovama, pa je zbog toga neophodno skinuti glavu uspješnom direktoru i dovesti neobrazovanog poslušnika. Jasno je da Mafija nastoji ubaciti svoje upljuvke i stvoriti metastaze i u onim malobrojnim dijelovima društva koji su još zdravi i nezaraženi, kako bi oboljelo oslabljeno tkivo lakše moglo da se ovlada i kontroliše.

Republika Srpska polako ulazi u poslednju terminalnu, najtežu i najbolniju fazu koja bi na kraju trebala da dovede do kraha nakaradnog sistema. Bahato i osioni ponašanje mafijaša u Čajniču, kao i u drugim dijelovima Republike Srpske, samo će skinuti poveze sa očiju slijepim kako bi shvatili da je Srpska okupirana od strane mafijaške hobotnice, i da jedini spas u skidanju glave i krakova mafijaške hobotnice koja je kao piton oko vrata stegla Republiku Srpsku i njene potlačene stanovnike koji se bore da prežive velika iskušenja i domaće okupatore. Što prije slijepi progledaju i agonija se okonča, to će oporavak biti brži i lakši jer Srpska može vrlo brzo da postane ugodno mjesto za slobodan život svih ako pravedno koristimo resurse i oslobodimo se okova.

Nebojša Vukanović