palpal

Lutalica i Dodikovo komadanje Selaka

Iako mislimo da je srpski jezik dovoljno bogat i da ima sasvim dovoljno riječi da se opišu sve pojave, događaji i ličnosti, nažalost moj fond riječi je očito skroman jer ne mogu pronaći adekvatan izraz kojim bi opisao besramnu pojavu među homo sapiensima, moralnu nakazu i konvertita kakva je politička lutalica Milan Tubin, jer niko nije mogao da zamisli da će homo sapiens potonuti ovako nisko.

Besramnik je prvo zalutao u Narodnu skupštinu Republike Srpske, jer u ovakvim teškim vremenima naplavine i političko smeće bura nekako izbaci na površinu, pa je onda počeo da luta, baulja i tetura se između skupštinskih klubova od SDS-a, SPS-a Skoka i Selaka do socijalista Petra dr Đokića, tražeći zeleniju livadu sa boljom ispašom.

Koliko je naplatio političko tumaranje i bauljanje, da li se dokopao para, stanova, radnih mjesta ili drugih privilegija pokazaće vrijeme, al je jadna vlast i društvo koja počiva na ovakvim moralnim  nakazama, bez mrvice stida i obraza, i kad ovakvi o nečemu diskutuju, ili glasaju i odlučuju, i od koje se grabe stranke i političari na vlasti.

Đokićevo obrazloženje da je pazario Tubina u Integralovom restoranu u zgradi Vlade, gdje su vođeni „pregovori“, jer je principijelan svakako će ući u anale ljudske drskosti i bezobrazluka rđe i nesoja, kao jedan od simbola teškog vremena u kome živimo.

I prije tumaranja, bolje ciklusa odlazaka i povratka Andree Dorić od Đokića do Selaka, pa pokajničkog povratka u naručje Londonskog đaka, najavio sam da će nakon nje otići Tubin i Savo Vulić, koji bi umjesto kod Đokića trebao preći direktno u SNSD kod bratične Sanje, a sve je dio plana i procesa komadanja SPS-a i obračuna porodice Dodik sa strankom koju je stvorio i čiji je bio kum.

Nakon komadanja DNS-a na tri dijela, Dodik je pokušao da izvrši puč i u Socijalističkoj Partiji, svrgne potrošenog i kompromitovanog Petra dr Đokića i postavi odanijeg Selaka, kako bi u potpunosti kontrolisao sve „koalicione partnere“, u stvarnosti filijale SNSD-a. Ipak Đokić se odbranio uz pomoć Dačića i Službe iz Beograda, pa je Dodik nakon neuspjelog pokušaja puča stvorio SPS-a, podijelivši socijalista na dva dijela i kluba, po modelu DNS-a.

Dodik je nakon gubitka Banjaluke odlučio da uništi Selaka, jer ga je optužio da je najodgovorniji za poraz, pa je krenuo u komadanje Partije čije je stvaranje prethodno pomogao. Nema sumnje da će Selaka i Skoko uskoro ostati usamljeni u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kako sam to ranije i najavio, a da će preko Luke Petrovića na terenu SNSD pokušati da usisa što više odbornika i aktivista SPS-a i tako onemogući Selaka da pređe cenzus na Opštim izborima 2022. godine.

Tubin je prije 7 mjeseci prešao iz SDS-a u SPS, a pitanje je gdje će završiti mandat naredne godine, jer ako nastavi ovim tempom mogao bi, brže od Karla Luisa, otrčati počasni poslanički krug do Banjca, DRPOS-a i dobojske skupštinske ilegale, grupe Obrena Petrovića, oboriti sve rekorde i ući u Ginisovu knjigu rekorda, kao najveći transfer blama i stranaka u istoriji, a istovremeno možda dodatno ojačati slamaricu ili konto na tajnim računima u inostranstvu.

 

Nebojša Vukanović