palpal

Луталица и Додиково комадање Селака

Иако мислимо да је српски језик довољно богат и да има сасвим довољно ријечи да се опишу све појаве, догађаји и личности, нажалост мој фонд ријечи је очито скроман јер не могу пронаћи адекватан израз којим би описао бесрамну појаву међу хомо сапиенсима, моралну наказу и конвертита каква је политичка луталица Милан Тубин, јер нико није могао да замисли да ће хомо сапиенс потонути овако ниско.

Бесрамник је прво залутао у Народну скупштину Републике Српске, јер у оваквим тешким временима наплавине и политичко смеће бура некако избаци на површину, па је онда почео да лута, бауља и тетура се између скупштинских клубова од СДС-а, СПС-а Скока и Селака до социјалиста Петра др Ђокића, тражећи зеленију ливаду са бољом испашом.

Колико је наплатио политичко тумарање и бауљање, да ли се докопао пара, станова, радних мјеста или других привилегија показаће вријеме, ал је јадна власт и друштво која почива на оваквим моралним  наказама, без мрвице стида и образа, и кад овакви о нечему дискутују, или гласају и одлучују, и од које се грабе странке и политичари на власти.

Ђокићево образложење да је пазарио Тубина у Интеграловом ресторану у згради Владе, гдје су вођени „преговори“, јер је принципијелан свакако ће ући у анале људске дрскости и безобразлука рђе и несоја, као један од симбола тешког времена у коме живимо.

И прије тумарања, боље циклуса одлазака и повратка Андрее Дорић од Ђокића до Селака, па покајничког повратка у наручје Лондонског ђака, најавио сам да ће након ње отићи Тубин и Саво Вулић, који би умјесто код Ђокића требао прећи директно у СНСД код братичне Сање, а све је дио плана и процеса комадања СПС-а и обрачуна породице Додик са странком коју је створио и чији је био кум.

Након комадања ДНС-а на три дијела, Додик је покушао да изврши пуч и у Социјалистичкој Партији, свргне потрошеног и компромитованог Петра др Ђокића и постави оданијег Селака, како би у потпуности контролисао све „коалиционе партнере“, у стварности филијале СНСД-а. Ипак Ђокић се одбранио уз помоћ Дачића и Службе из Београда, па је Додик након неуспјелог покушаја пуча створио СПС-а, подијеливши социјалиста на два дијела и клуба, по моделу ДНС-а.

Додик је након губитка Бањалуке одлучио да уништи Селака, јер га је оптужио да је најодговорнији за пораз, па је кренуо у комадање Партије чије је стварање претходно помогао. Нема сумње да ће Селака и Скоко ускоро остати усамљени у Народној скупштини Републике Српске, како сам то раније и најавио, а да ће преко Луке Петровића на терену СНСД покушати да усиса што више одборника и активиста СПС-а и тако онемогући Селака да пређе цензус на Општим изборима 2022. године.

Тубин је прије 7 мјесеци прешао из СДС-а у СПС, а питање је гдје ће завршити мандат наредне године, јер ако настави овим темпом могао би, брже од Карла Луиса, отрчати почасни посланички круг до Бањца, ДРПОС-а и добојске скупштинске илегале, групе Обрена Петровића, оборити све рекорде и ући у Гинисову књигу рекорда, као највећи трансфер блама и странака у историји, а истовремено можда додатно ојачати сламарицу или конто на тајним рачунима у иностранству.

 

Небојша Вукановић