palpal

Лука се „увалио“ члановима Алата на пут у Лондон

Чланови Градског културно-умјетничког друштва „Алат“ из Требиња отпутовали су у Лондон, гдје ће имати више наступа, а са „алатничарима“ у Енглеску је отпутовао и Лука Петровић, директор Електропривреде Републике Српске и генерални секретар владајуће Партије. Осим гледања на телевизији, те повременог играња пролете на родној Загори, Лука Петровић никада није имао никакве везе са фолклором, али то га није спријечило да се укрца на авион и одлети у Лондон. Што је џаба и Богу је драго!

Осим Лакија Лучијана, до Лондона је скокнуо и директор Комуналног Недељко Ламбета, коме би било боље и паметније да је напокон завршио санацију Колектора у Засад пољу како се фекалије не би изљевале у Требишњицу, те први човјек РУГИП-а у Требињу и још неки Лукини блиски сарадници. Чудно је да нико од требињских дворских медија не пише о овом Лукином и Ламбетином путешествију, и вјероватно да се све држи у тајности како се у јавности не би поставило логично питање – откуд ген-сек владајуће Партије и локални директори са члановима Алата у Лондону? Да ли ће Лука одиграти једно коло и играти пролете, показати шармантан корак и одушевити браћу Енглезе, и тако оправдати путовање? Лука је у Лондону сигуран, јер му леђа чува рођак и близак сарадник Дејан Тарана, лажни опозиционар и популарни требињски Рон Џереми, само да га рођо не одведе у какву штету и не исквари.

Не сумњам да ће Лука у Лондону обићи партнерску фирму ЕФТ другара Вука Хамовића, а можда и фирму „Вуковић ЛТД“ својих другара којима из сјене покушава  сломити врат, како би спознао какве су могућности инвестирања у Британију. Вјерујем да ће по старом обичају манипулисања и замазивања очију јавности, у повратку са путешествија причати о инвеститорима из Енглеске који тобоже желе да граде централе и инвестирају у Српску, јер само још Енглези и Исланђани недостају да употпуне спектар лажних инвеститора. Било би добро да Лука у повратку каже ко је њему, Ламбети и осталим локалним политичарима и удворицама платио ово путешествије, откуд они међу члановима Алата, и би ли било боље да су неки млађи чланови Алата умјесто њих отпутовали и видјели Енглеску, него што су ген-сек и директори још једном  потрошили новац и банчили се о трошку државе.

 

Небојша Вукановић