palpal

Luka se „uvalio“ članovima Alata na put u London

Članovi Gradskog kulturno-umjetničkog društva „Alat“ iz Trebinja otputovali su u London, gdje će imati više nastupa, a sa „alatničarima“ u Englesku je otputovao i Luka Petrović, direktor Elektroprivrede Republike Srpske i generalni sekretar vladajuće Partije. Osim gledanja na televiziji, te povremenog igranja prolete na rodnoj Zagori, Luka Petrović nikada nije imao nikakve veze sa folklorom, ali to ga nije spriječilo da se ukrca na avion i odleti u London. Što je džaba i Bogu je drago!

Osim Lakija Lučijana, do Londona je skoknuo i direktor Komunalnog Nedeljko Lambeta, kome bi bilo bolje i pametnije da je napokon završio sanaciju Kolektora u Zasad polju kako se fekalije ne bi izljevale u Trebišnjicu, te prvi čovjek RUGIP-a u Trebinju i još neki Lukini bliski saradnici. Čudno je da niko od trebinjskih dvorskih medija ne piše o ovom Lukinom i Lambetinom putešestviju, i vjerovatno da se sve drži u tajnosti kako se u javnosti ne bi postavilo logično pitanje – otkud gen-sek vladajuće Partije i lokalni direktori sa članovima Alata u Londonu? Da li će Luka odigrati jedno kolo i igrati prolete, pokazati šarmantan korak i oduševiti braću Engleze, i tako opravdati putovanje? Luka je u Londonu siguran, jer mu leđa čuva rođak i blizak saradnik Dejan Tarana, lažni opozicionar i popularni trebinjski Ron Džeremi, samo da ga rođo ne odvede u kakvu štetu i ne iskvari.

Ne sumnjam da će Luka u Londonu obići partnersku firmu EFT drugara Vuka Hamovića, a možda i firmu „Vuković LTD“ svojih drugara kojima iz sjene pokušava  slomiti vrat, kako bi spoznao kakve su mogućnosti investiranja u Britaniju. Vjerujem da će po starom običaju manipulisanja i zamazivanja očiju javnosti, u povratku sa putešestvija pričati o investitorima iz Engleske koji tobože žele da grade centrale i investiraju u Srpsku, jer samo još Englezi i Islanđani nedostaju da upotpune spektar lažnih investitora. Bilo bi dobro da Luka u povratku kaže ko je njemu, Lambeti i ostalim lokalnim političarima i udvoricama platio ovo putešestvije, otkud oni među članovima Alata, i bi li bilo bolje da su neki mlađi članovi Alata umjesto njih otputovali i vidjeli Englesku, nego što su gen-sek i direktori još jednom  potrošili novac i bančili se o trošku države.

 

Nebojša Vukanović